Skip to main content

Δεν επιθυμούμε τη ρήξη, λέει ο Βαρουφάκης

Η Ελλάδα δεν επιθυμεί να έλθει σε ρήξη με τη ζώνη του ευρώ και τους πιστωτές της, διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στον αυστραλιανό ραδιοφωνικό σταθμό

Η Ελλάδα δεν επιθυμεί να έλθει σε ρήξη με τη ζώνη του ευρώ και τους πιστωτές της, διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στον αυστραλιανό ραδιοφωνικό σταθμό ABC, ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε πως επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι Ευρωπαίοι να δουν την κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα, αλλά και την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, ως την ευκαιρία της Ευρώπης για επανεκκίνηση.

Ερωτηθείς για τις θέσεις των Ευρωπαίων και για τα περιθώρια διαπραγμάτευσης, ο νέος υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πει τα πράγμα ως έχουν. «Θα πούμε τα πράγματα όπως έχουν και όπως ξέρουμε ότι ξέρουν ότι έχουν», τόνισε.

Ανέφερε, δε, πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τους εταίρους της και για να δώσει έμφαση σε αυτό τόνισε πως «δεν θέλουμε καν να διαπραγματευθούμε, θέλουμε να διασκεφθούμε μαζί τους».

Αναφορικά με το ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κανένα δεσμό, καμία δέσμευση και κανένα ανοικτό λογαριασμό με επιχειρηματικά καρτέλ.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στον εαυτό του ως «ελευθερόφρονα κομουνιστή» (libertarian communist) και εκμυστηρεύτηκε πως ο μεγαλύτερος φόβος του είναι ότι μπορεί να μετατραπεί σε πολιτικό.

 

ZENITH