Skip to main content

Δεν έχουν έλθει ελληνικά κεφάλαια στην Κύπρο

«Η Ελλάδα είναι το βασικό μας στήριγμα στον αγώνα που διεξάγουμε για επίλυση του κυπριακού προβλήματος», δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
«Η Ελλάδα είναι το βασικό μας στήριγμα στον αγώνα που διεξάγουμε για επίλυση του κυπριακού προβλήματος», δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Λευκωσία, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «με την Ελλάδα ανέκαθεν και διαχρονικά υπάρχει στενή συνεργασία και συντονισμός και πρέπει να υπάρχει αυτή η συνεργασία και ο συντονισμός».

Ο κ. Στεφάνου πρόσθεσε ότι θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και κρίσιμη φάση του κυπριακού να συζητήσουμε τα διάφορα ζητήματα, στο πλαίσιο της συνάντησης του Πρωθυπουργού και του προέδρου Χριστόφια με το άτυπο Συμβούλιο των αρχηγών των κυπριακών κομμάτων.

Κληθείς να σχολιάσει ανησυχίες ότι μέρος των κεφαλαίων που φεύγουν από την Ελλάδα έρχονται στην Κύπρο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «αυτό έχει ξανατεθεί και δεν έχει διαπιστωθεί κάτι. Από κει και πέρα είναι ένα θέμα που συνεχώς η Ελλάδα προσπαθεί να αντιμετωπίσει λόγω και των προβλημάτων της οικονομίας που αντιμετωπίζει».

Εξάλλου, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού εξέφρασε την ελπίδα η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού να συμβάλει στο ξεπέρασμα των αχρείαστων και ζημιογόνων αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό μέτωπο

Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης εξέφρασε την ελπίδα στην άτυπη σύνοδο των αρχηγών των κομμάτων με τον Έλληνα πρωθυπουργό να γίνει η αρχή για μια εις βάθος συζήτηση όλων των εξελίξεων και για την αναζήτηση νέας στρατηγικής.

Το Κίνημα Οικολόγων σε ανακοίνωση καλεί Αθήνα και Λευκωσία, υπό το φως και της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, να σχεδιάσουν από κοινού την ανατροπή των τουρκικών σχεδιασμών και των προσπαθειών για ταϊβανοποίηση του κυπριακού.

ZENITH