Skip to main content

Δεν κινδυνεύουν οι αποταμιεύσεις, διαβεβαιώνει το Οικονομικό Επιμελητήριο

«Η ανησυχία των καταθετών για τις αποταμιεύσεις τους είναι αβάσιμη. Τα χρήματά τους σε Ελληνικές τράπεζες δεν κινδυνεύουν», δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Π.Καλλίρης.
«Η ανησυχία των καταθετών για τις αποταμιεύσεις τους είναι αβάσιμη. Τα χρήματά τους σε ελληνικές τράπεζες δεν κινδυνεύουν. Είναι εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Πελοπίδας Καλλίρης σχετικά με τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις.

Οι Έλληνες πολίτες, τόνισε, πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στις «Κασσάνδρες» και τους ανεύθυνους, ώστε να μην προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά στην ελληνική οικονομία και να αποκατασταθεί σταδιακά το κλίμα.

«Αυτό μπορεί να γίνει άμεσα, αν οι Ευρωπαίοι Ηγέτες αποφασίσουν στη Σύνοδο Κορυφής της 10ης Μαΐου για ένα μηχανισμό που θα προστατεύει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, στα πρότυπα του μηχανισμού όπως αυτός λειτούργησε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό οφείλει να επιδιώξει και η ελληνική κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Καλλίρης.

ZENITH