Skip to main content

Δεν προσφεύγει στο μηχανισμό διάσωσης η Ισπανία

Η ισπανική κυβέρνηση διέψευσε σήμερα την προετοιμασία ενός ευρωπαϊκού σχεδίου βοήθειας, μετά τα σχετικά άρθρα που εμφανίστηκαν στον γερμανικό Τύπο.
Η ισπανική κυβέρνηση διέψευσε σήμερα την προετοιμασία ενός ευρωπαϊκού σχεδίου βοήθειας για τη χώρα, μετά τα σχετικά άρθρα που εμφανίστηκαν στον γερμανικό Τύπο όσον αφορά στο θέμα αυτό.

«Διαψεύδουμε την πληροφορία αυτή, όπως το έχουν κάνει η γερμανική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Οικονομίας.

Παράλληλα και ο υπουργός Οικονομίας και Προϋπολογισμού Κάρλος Οκάνια δήλωσε: «Η Ισπανία δεν διαπραγματεύεται με κάποιον ευρωπαϊκό θεσμό μια επιπρόσθετη χρηματοδότηση». Η ισπανική κυβέρνηση «πρόκειται να εργαστεί ώστε αυτές οι φήμες να συνεχίσουν να στερούνται βάσης, όπως συμβαίνει σήμερα», πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η γερμανική κυβέρνηση είχαν διαψεύσει νωρίτερα σήμερα τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου σύμφωνα με τα οποία η Ισπανία φέρεται ότι ετοιμάζεται να ζητήσει χρηματοπιστωτική βοήθεια από την ευρωζώνη, μετά την Ελλάδα.

Η οικονομία της Ισπανίας είναι «υγιής», δήλωσε στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ισπανού πρωθυπουργού Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο. Το σχόλιο αυτό έκανε η γραμματέας του κόμματος Λέιρε Παχίν μετά τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Υπάρχει «εμπιστοσύνη» ότι η ισπανική οικονομία διαπνέεται από «φερεγγυότητα παρά τις δυσκολίες», σημείωσε ο Παχίν. «Οι φήμες και οι εικασίες» είναι που «έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στις οικονομίες και στους πολίτες», διαμαρτυρήθηκε.

ZENITH