Skip to main content

Δεν τα βρήκαν Λαφαζανίδης και Χατζηβρέττας

Διαφορετικούς δρόμους επέλεξαν τελικά οι δύο «γαλάζιοι» δήμαρχοι του νέου δήμου Κορδελιού- Ευόσμου, Στ. Λαφαζανίδης και Δ. Χατζηβρέττας, οι οποίοι θα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών τους με ξεχωριστ
της Χρύσας Κυριακού


Με ξεχωριστά ψηφοδέλτια θα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών τους οι νυν δήμαρχοι Ευόσμου και Κορδελιού, Δ. Χατζηβρέττας και Στ. Λαφαζανίδης. Οι δύο δήμαρχοι φαίνεται πως δεν τα… βρήκαν, ώστε να «κατέβουν» με κοινό ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Νοέμβρη και δηλώνουν ότι θα διεκδικήσουν ο καθένας χωριστά το δημαρχιακό θώκο.

Ο νυν δήμαρχος Ευόσμου, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της ΝΔ, αν και δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για το νέο δήμο, είναι σίγουρο ότι θα διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο, ακόμη και χωρίς το χρίσμα. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά: «Δεν με ενδιαφέρει το χρίσμα, αλλά οι πολίτες. Άλλωστε, ούτε στις προηγούμενες εκλογές είχα χρίσμα». Ο κ. Χατζηβρέττας στις προηγούμενες εκλογές κατέβηκε ως «αντάρτης» απέναντι στον πρώην δήμαρχο, Π. Αλεξανδρίδη, ο οποίος είχε και το χρίσμα της ΝΔ. Ο κ. Χατζηβρέττας έχει ήδη συναντηθεί με τους ανθρώπους που τον πλαισιώνουν στο δήμο, αλλά και με δημοτικούς συμβούλους του Ελευθερίου Κορδελιού, όπως τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Ι. Γιούσιο, με τον οποίο έχει ήδη συμφωνήσει. Μάλιστα, τον κ. Γούσιο αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της ομάδας Λαφαζανίδη. 

Ποιος θα είναι επικεφαλής;

Από την πλευρά του ο νυν δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού, Στ. Λαφαζανίδης, ο οποίος εκλέχθηκε στο Κορδελιό για δύο τετραετίες, θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες την υποψηφιότητά του για το νέο δήμο. Ο κ. Λαφαζανίδης μιλώντας στη Voria.gr υποστήριξε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον Πέτρο Σούλα, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της ΝΔ και επιθυμεί και αυτός να είναι υποψήφιος. Σε περίπτωση που οι δυο άνδρες τα βρουν στο ποιος θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, θα κατέβουν μαζί.

Ωστόσο, αυτοί που γνωρίζουν πράγματα  και καταστάσεις υποστηρίζουν ότι και οι δύο έχουν επικοινωνήσει και με το χώρο του ΠΑΣΟΚ και περιμένουν τις αποφάσεις του κόμματος. «Υπάρχει περίπτωση το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση είτε τον Π. Σούλα, ο οποίος ετεροπροτάθηκε στο κόμμα, είτε τον Στ. Λαφαζανίδη, ο οποίος αν και προέρχεται από το χώρο του ΚΚΕ, σε παλαιότερες εκλογές είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του πρώην δημάρχου, Κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος ανήκε στο ΠΑΣΟΚ», μας είπε στέλεχος του κόμματος. Μιλώντας στη Voria.gr ο Πέτρος Σούλας τόνισε ότι επιθυμεί να διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών του, αλλά δεν λέει όχι σε επικείμενη συνεργασία με τον κ. Λαφαζανίδη.

ZENITH