Skip to main content

Δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα, διαβεβαιώνει ο ΥΠΟΙΚ

Την πεποίθησή του ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να πάρει επιπλέον επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, σε σημερινή συνέντευξή του.
Την πεποίθησή του ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να πάρει επιπλέον επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

«Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπλέον μέτρα, ειδικά επώδυνα», τόνισε, ενώ υπεραμύνθηκε των διαπραγματεύσεων που έκανε η κυβέρνηση και επεσήμανε την αποφασιστικότητά της να τα βάλει με τα προβλήματα και να τα λύσει.

«Είπαμε ναι σε ένα σχέδιο διάσωσης της χώρας που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί η Ευρώπη -110 δισ. ευρώ. Είπαμε ναι σε ένα συνολικό πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που ήταν προαπαιτούμενο για να εγκρίνουν οι εταίροι μας τα δάνεια -και το μεγαλύτερο μέρος του οποίου σε κάθε περίπτωση το χρειάζεται η χώρα», υπογραμμίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου και σημειώνει: «Eίπαμε όχι και διαπραγματευθήκαμε όπου και όπως μπορούσαμε - όπως για παράδειγμα στην κατάργηση του 14ου και του 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα».

Ακόμη, τάχθηκε για ακόμη μία φορά κατά τη αναδιαπραγμάτευσης του χρέους. «Θα ήταν καταστροφική και θα οδηγούσε σε πολύ μεγάλη ύφεση και σε ακόμη μεγαλύτερες περικοπές», τόνισε.

Τέλος, εκτίμησε ότι φέτος η χώρα μας θα γνωρίσει τη μεγαλύτερη ύφεση και από του χρόνου θα ξεκινήσει η ανάκαμψη της οικονομίας. «Παραμένω αισιόδοξος και πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα ανακάμψουμε».

ZENITH