Skip to main content

Δεν τίθεται θέμα αγοράς πυραύλων από την Τουρκία

Κατά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, τόνισε ότι οι εκτοξευτήρες των πυραύλων δεν είναι σταθεροί, αλλά κινούμενοι και δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αναπτύσσονται εναντίον κάποιου συγκεκριμένου στόχου «συμπ
Διέψευσε τις φήμες για επικείμενη αγορά πυραύλων αξίας 7 - 8 δισ. δολαρίων από την Τουρκία ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν, ενώ όπως είπε δεν πρόκειται για ειλημμένη απόφαση.

Ο κ. Ερντογάν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες παρατήρησε ότι, οι εκτοξευτήρες των πυραύλων δεν είναι σταθεροί, αλλά κινούμενοι και συνεπώς δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αναπτύσσονται εναντίον κάποιου συγκεκριμένου στόχου «συμπεριλαμβανομένου και του Ιράν» όπως είπε. Σημειώνεται, ότι ο  Τούρκος υφυπουργός αμυντικής βιομηχανίας Μουράτ Μπαγιάρ, ο οποίος επισκέφθηκε εγκαταστάσεις της εταιρείας Raytheon στις ΗΠΑ, αναχωρεί για τη Μόσχα, προκειμένου να πραγματοποιήσει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ρωσικής εταιρίας, η οποία κατασκευάζει τους πυραύλους S-400.
Παράλληλα, αναμένεται να πραγματοποιήσει ανάλογη επίσκεψη, το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο, στις εγκαταστάσεις της κινεζικής εταιρείας CPMIEC.

ZENITH