Skip to main content

«Δεν υπάρχουν προθεσμίες για την ενεργοποίηση του μηχανισμού»

Φειδωλός ήταν στις δηλώσεις του σήμερα ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το μηχανισμό στήριξης.
Φειδωλός ήταν στις δηλώσεις του σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλφατάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Ερωτηθείς πότε θα είναι έτοιμη η αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σχετικά με το αίτημα της Ελλάδας για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, ο Α. Αλφατάζ αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι δεν υπάρχουν προθεσμίες.

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε τη δήλωση των κρατών μελών της ευρωζώνης της 11ης Απριλίου, κατά την οποία δεσμεύονται να στηρίξουν οικονομικά την Ελλάδα, αν χρειαστεί, με σκοπό να διασφαλιστεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα σε ολόκληρη τη Ζώνη του Ευρώ.

Καταλήγοντας, ο Α. Αλφατάζ τόνισε ότι σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας υπάρχει ένα κοινό μέτωπο, χωρίς ρίξεις.

ZENITH