Skip to main content

Δεν υποχωρεί ο πρωθυπουργός της Ταϋλάνδης

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι υποχωρεί απέναντι στους διαδηλωτές που έχουν αποκλείσει μια συνοικία της Μπανγκόκ, παρά τον βαρύ απολογισμό των συγκρούσεων που έχουν προκαλέσει 22 νεκρούς τις
Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Αμπχιζίτ Βετζαζίβα δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει θέμα να υποχωρήσει απέναντι στους διαδηλωτές που έχουν αποκλείσει μια συνοικία της Μπανγκόκ, παρά τον βαρύ απολογισμό των συγκρούσεων που έχουν προκαλέσει 22 νεκρούς τις τελευταίες 48 ώρες.

«Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε και να επιτρέψουμε σε όσους παραβιάζουν το νόμο και εξοπλίζουν μαχητές να σταθούν απέναντι στην κυβέρνηση», δήλωσε ο Αμπχιζίτ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Όπως τόνισε ο στρατός θα συνεχίσει την επιχείρησή του που άρχισε την Πέμπτη, και έχει ως στόχο να καταπνίξει και να απομονώσει τις χιλιάδες των διαδηλωτών που έχουν καταλάβει μια γειτονιά στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι αρχές έχουν κόψει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και το νερό, και έχουν σταματήσει τον ανεφοδιασμό με τρόφιμα των διαδηλωτών, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι «είναι τα πλέον κατάλληλα και θα διατηρηθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί η ειρήνη στη χώρα».

Τονίζοντας τη θλίψη του, μετά το θάνατο 22 ανθρώπων από το βράδυ της Πέμπτης, από τους οποίους οι έξι έχασαν τη ζωή τους σήμερα, εκτίμησε ότι ο καλύτερος τρόπος για να μην επιδεινωθεί αυτός ο απολογισμός είναι να τεθεί τέρμα στην διαδήλωση.

Ο Αμπχιζίτ ανέφερε ακόμη ότι ένοπλοι τρομοκράτες έχουν εισχωρήσει στο κίνημα των κόκκινων πουκάμισων και επιτέθηκαν στην αστυνομία.

ZENITH