Skip to main content

Δεν βλέπει τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα ο Ντάισελμπλουμ

«Δεν βλέπω ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα», εκτίμησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Ολοένα και πιο απαισιόδοξοι» οι εταίροι για το ελληνικό ζήτημα.

«Δεν βλέπω ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα», εκτίμησε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ξεκαθαρίζοντας πως το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη δεν τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Volkskrant σήμερα, ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης γίνονται «ολοένα και πιο απαισιόδοξοι», αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται να «παραμερίζει» προς ώρας τον Γιάννη Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις, αναλαμβάνοντας ο ίδιος ρόλο, σε μία προσπάθεια να αμβλυνθούν οι αντιστάσεις και να κωπάσει ο πόλεμος προς το πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, ο οποίος εκτιμάται ότι έχει επιπτώσεις στην πορεία των διαπραγματεύσεων και αποτελεί τροχοπέδη για της επίτευξη μίας συμφωνίας.

ZENITH