Skip to main content

Δεν ζητάμε περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα, διαβεβαιώνει το ΔΝΤ

Δε θα χρειαστεί να περικοπούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Κ. Άτκινσον, διαβεβαιώνοντας πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στη συμφωνία του Ταμείου με την ελληνική κυβ
Η συμφωνία της Ελλάδας με το ΔΝΤ δεν προβλέπει την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, υπογραμμίζει η η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, Καρολάιν Άτκινσον.

Σε συνέντευξη Τύπου η κ. Άτκινσον σημείωσε ότι υπάρχει ένα ζήτημα ανταγωνιστικότητας, το οποίο αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τονίζοντας ότι το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα μας θα αλλάξει, αφού θα τερματισθούν διάφοροι περιορισμοί στη λειτουργία του εμπορίου, θα ανοίξουν επαγγέλματα και θα υπάρξει περισσότερη ανταγωνιστικότητα, ενώ και οι εξελίξεις στον δημόσιο τομέα αναπόφευκτα θα επηρεάσουν και τον ιδιωτικό.

Η αξιωματούχος του ΔΝΤ κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι να αντιμετωπίσει η Ελλάδα το διπλό πρόβλημα της χαμηλής ανταγωνιστικότητας και του υψηλού χρέους και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν νομοθετηθεί συγκεκριμένα μέτρα και πολλά εξ΄αυτών ήδη εφαρμόζονται. Όπως είπε, το ελληνικό πακέτο μέτρων είναι το καταλληλότερο για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομίας μας.

ZENITH