Skip to main content

Δεσμεύσεις για μείωση φόρων από την κυβέρνηση της Ουγγαρίας

Το κεντροδεξιό κόμμα Fidesz της Ουγγαρίας, που κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, θέλει να μειώσει τη φορολογία για να ενισχύσει την οικονομία, δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος, Βίκτορ Ορμπάν.
Το κεντροδεξιό κόμμα Fidesz της Ουγγαρίας, που κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, θέλει να μειώσει τη φορολογία για να ενισχύσει την οικονομία, δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος Βίκτορ Ορμπάν, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Το πιο σημαντικό βήμα θα είναι η μείωση των φόρων. Είμαι υπέρ αυτού του μέτρου εδώ και χρόνια και θα κάνω ό,τι μπορώ για να το κάνω πραγματικότητα», δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Η νέα κυβέρνηση της χώρας έχει στόχο να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα, όμως θα είναι σε θέση να ορίσει ένα αξιόπιστο σχέδιο, μόνο όταν γίνουν γνωστά τα πραγματικά στοιχεία για τον προϋπολογισμό του 2010, επεσήμανε ο Ορμπάν.

Ο Ορμπάν πρόσθεσε ότι το ερώτημα δεν είναι ποιος θα είναι ο στόχος της κυβέρνησης για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο προϋπολογισμός.

«Στο επίκεντρο της οικονομικής μας πολιτικής δεν είναι μέτρα λιτότητας, αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα αυξήσουμε την οικονομική ανάπτυξη, αυτό είναι το ερώτημα», δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Ο Ορμπάν πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, θα εξαλείψει τη διαφθορά και θα μειώσει τη γραφειοκρατία.

ZENITH