Skip to main content

Δέσμευση για ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Τη σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης στις δεσμεύσεις της για ενίσχυση του θεσμού της Επιτροπής Ανταγωνισμού τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Δημήτρη Κυριτσ
Τη σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης στις δεσμεύσεις της για ενίσχυση του θεσμού της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τόσο με την θεσμική του αναβάθμιση σε ανεξάρτητη αρχή και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του όσο και μέσω της ενίσχυσης του στελεχικού της δυναμικού με ειδικούς επιστήμονες, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας, Μάρκος Μπόλαρης, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Δημήτρη Κυριτσάκη.

Ο υφυπουργός ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής για τις υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και για πιθανά πρόστιμα που ενδέχεται να ανακοινωθούν, σηματοδοτώντας την έμφαση που αποδίδει η κυβέρνηση στον υγιή ανταγωνισμό, ως μοχλό ανάπτυξης και ως βασικό μηχανισμό προστασίας του εισοδήματος των πολιτών.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση του κύρους και της αξιοπιστίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στην ενίσχυση του στελεχικού της δυναμικού και στη δημιουργική αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που την διέπει, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στις συνθήκες της αγοράς του σήμερα. Επισημαίνεται ότι το βασικό θεσμικό πλαίσιο της Επιτροπής ανάγεται στο 1977.

Ο κ. Κυριτσάκης, από την πλευρά του, ενημέρωσε τον υφυπουργό για το έργο της Επιτροπής, διαβεβαιώνοντας ότι σύντομα θα υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, σε όφελος των πολιτών και της υγιούς επιχειρηματικότητας.

ZENITH