Skip to main content

Δέσμευση για πιο ισορροπημένο οικονομικό σύστημα από τους «G20»

Οι ηγέτες των «G20» δεσμεύθηκαν στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ να διασφαλίσουν ένα πιο ισορροπημένο πρότυπο παγκόσμιας μεγέθυνσης προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα παγκόσμια κρίση.
Τη δέσμευσή τους για τη διασφάλιση ενός πιο ισορροπημένου προτύπου παγκόσμιας μεγέθυνσης, προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα παγκόσμια κρίση, ανακοίνωσαν οι ηγέτες της G20 από το Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ όπου συνεδριάζουν.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των είκοσι κυριότερων ανεπτυγμένων και αναδυόμενων οικονομιών στο τελικό ανακοινωθέν τους τονίζουν:«θα πρέπει να συνεργαστούμε για να διαχειριστούμε τη μετάβαση προς ένα πρότυπο παγκόσμιας μεγέθυνσης πιο ισορροπημένο».

Συνεχίζοντας διακήρυξαν την απόφαση:«να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο που θα καθορίζει τις πολιτικές και τον τρόπο με τον οποίο θα ενεργούμε από κοινού προκειμένου να φθάσουμε σε μία ισχυρή παγκόσμια μεγέθυνση, διαρκή και ισορροπημένη».

Ακόμα ανέφεραν:«Πρέπει να περάσουμε από τους δημόσιους πόρους στους ιδιωτικούς πόρους της ζήτησης, να εγκαταστήσουμε ένα πρότυπο μεγέθυνσης πιο διαρκές και πιο ισορροπημένο σε όλες τις χώρες και να περιορίσουμε τις ανισότητες της ανάπτυξης».

Επίσης οι ηγέτες της G20 δεσμεύτηκαν να ενεργήσουν από κοινού με στόχο να ενισχύσουν τους τραπεζικούς κανόνες σε όρους κατάλληλων κεφαλαίων, να θέσουν σε λειτουργία αυστηρούς διεθνείς κανόνες στο θέμα των απολαβών προκειμένου να διασφαλίσουν πως οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες θα αναλαμβάνουν την ευθύνη των κινδύνων που παίρνουν. Τέλος, ανακοίνωσαν ότι θα ξαναβρεθούν δύο φορές το 2010, στον Καναδά και τη Νότια Κορέα και μία φορά το 2011, στη Γαλλία.

ZENITH