Skip to main content

Δεσμεύση Μπατζελή για φράγμα Μαρμαρά

Τις πληγείσες από την πρόσφατη χαλαζόπτωση περιοχές της Καβάλας επισκέφθηκε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου ενημερώθηκε για τις πρόσφατες ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες.
Τις πληγείσες από την πρόσφατη χαλαζόπτωση περιοχές του νομού Καβάλας επισκέφθηκε το μεσημέρι η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

Η υπουργός, συνοδευόμενη από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του νομού και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, επισκέφτηκε αρχικά το Δήμο Ορφανού, στα δυτικά του νομού Καβάλας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της ενημερώθηκε για τις πρόσφατες ζημιές που υπέστησαν κυρίως οι καλλιέργειες των αμπελιών και των ελαιόδεντρων λόγω της έντονης και παρατεταμένης χαλαζόπτωσης πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Οι παραγωγοί των πληγεισών περιοχών, που βρίσκονται σε απόγνωση αφού είδαν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι και το εισόδημά τους να εξανεμίζεται, ζήτησαν από την υπουργό την επιτάχυνση των διαδικασιών, δίκαιες εκτιμήσεις από τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ και την όσο το δυνατόν γρηγορότερη καταβολή των αποζημιώσεων.

Από την πλευρά της, η υπουργός ανέφερε ότι η ανταπόκριση του ΕΛΓΑ ήταν άμεση, αφού ήδη κλιμάκιό του έχει επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές για να διαμορφώσει άποψη και να καταγράψει αντικειμενικά το ύψος και το είδος των ζημιών που προκλήθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Δήμο Ορφανού, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Α. Κατεβάογλου, με αγρότες της περιοχής αλλά και με τους δημάρχους Ελευθερούπολης και Πιερέων Γ. Φιλόσογλου και Β. Ξουλόγη, αντίστοιχα.

Η υπουργός αναφέρθηκε στο φράγμα του Μαρμαρά, το οποίο χαρακτήρισε πολύ μεγάλο έργο και ζήτησε τη βοήθεια της δημοτικής αρχής στην υλοποίησή του.

«Ένα έργο για να γίνει, να είναι αποτελεσματικό, ουσιαστικό και να τελειώνει στην ώρα του», τόνισε η υπουργός, «πρέπει αυτοί που ασχολούνται με το συγκεκριμένο έργο να είναι αξιόπιστοι. Και την αξιοπιστία δε μπορούμε εμείς να την κρίνουμε και να την ελέγχουμε από το κέντρο, είναι οι πολίτες, είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχουν αυτή τη δυνατότητα, γι’ αυτό παρακαλούμε να έχουμε τη συνεργασία σας ώστε ένα έργο πνοής για τους αγρότες και την ευρύτερη περιοχή, να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Επόμενος σταθμός της υπουργού ήταν το πρότυπο Μουσείο Ελιάς στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ελαιοχωρίου του Δήμου Ελευθερών, όπου συναντήθηκε με αγρότες της περιοχής και συζήτησε μαζί τους θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της αμπελοκαλλιέργειας. Στη συνέχεια, η κ. Μπατζελή επισκέφτηκε το Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών στη Νέα Πέραμο. Η επίσκεψή της στην Καβάλα ολοκληρώνεται το βράδυ, με ομιλία στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Χρυσούπολης.

ZENITH