Skip to main content

Δέσμευση των ΗΠΑ για συνεργασία με το Ιράκ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τους Ιρακινούς να κυρώσουν τον εκλογικό νόμο ώστε να διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Ιανουάριο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ιράκ Τζαλάλ Ταλαμπανί, τον οποίο επαίνεσε διότι «προωθεί την εθνική εθνότητα», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμησή του όσον αφορά την ηγεσία του προέδρου Ταλαμπανί, που επέδειξε προωθώντας την εθνική ενότητα στο Ιράκ, ενώ τον ενεθάρρυνε να συνεχίσει τις προσπάθειές του για το σκοπό αυτό», ανέφερε ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου.

Ο Ομπάμα είπε στον Ταλαμπανί ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στη συνεργασία με τη σημερινή κυβέρνηση του Ιράκ για να επιτευχθεί πολιτική πρόοδος αλλά και πρόοδος όσον αφορά την «ασφάλεια» της χώρας.

Η Ουάσινγκτον έχει υποσχεθεί να αποσύρει όλες τις μάχιμες μονάδες της από το Ιράκ έως τον Αύγουστο του 2010 και τις υπόλοιπες έως το τέλος του 2011.

Επιπλέον, ο Ομπάμα κάλεσε τους Ιρακινούς να κυρώσουν τον εκλογικό νόμο ώστε να διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Ιανουάριο.

ZENITH