Skip to main content

Δεύτερη θητεία στα ηνία του Eurogroup επιδιώκει ο Ντάισελμπλουμ

Παρότι το «δαχτυλίδι» της διαδοχής για την προεδρία του Eurogroup έχει δοθεί ατύπως στον Ισπανό ΥΠΟΙΚ, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως επιθυμεί να παραμείνει στη θέση για άλλη μία θητεία.

Παρότι το «δαχτυλίδι» της διαδοχής για την προεδρία του Eurogroup έχει δοθεί ατύπως στον Ισπανό υπουργό Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, ο Ολλανδός ομόλογός του, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε πως επιθυμεί να παραμείνει στη θέση για άλλη μία θητεία, γεγονός που δεν αποκλείεται να επιφέρει τριβές εντός της Ευρωομάδας.

Μιλώντας χθες σε εκδήλωση στο Άμστερνταμ που διοργάνωσε η εφημερίδα Volkskrant, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επισήμανε πως επιθυμεί μια δεύτερη θητεία ως επικεφαλής του Eurogroup τον προσεχή Ιούνιο. «Θέλω να συνεχίσω. Σύμφωνα με όπως είναι σήμερα τα πράγματα, πρόκειται να είναι υποψήφιος», είπε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει ξεκαθαρίσει ήδη από τον προηγούμενο Αύγουστο ότι η Γερμανία θα υποστήριζε την υποψηφιότητα του Ισπανού υπουργού Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος για τη θέση του προέδρου του Eurogroup.

Σημειώνεται πως το Eurogroup εκλέγει πρόεδρό της για θητεία 2,5 ετών. Οι σχετικές συζητήσεις για την ηγεσία του σώματος αναμένεται να γίνουν στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που θα διεξαχθεί στις 11 Μάιου.

 

ZENITH