Skip to main content

Deutsche Bank: Στρατηγικό σχέδιο για την ενίσχυση της κερδοφορίας

Στρατηγικό σχέδιο τεσσάρων σημείων με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας στη μονάδα εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής και την αύξηση των εσόδων στην Ασία παρουσίασε στους εργαζόμενους ο διευθύνων σ
Στρατηγικό σχέδιο τεσσάρων σημείων με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας στη μονάδα εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής και την αύξηση των εσόδων στην Ασία παρουσίασε στους εργαζόμενους ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν.

Παράλληλα, στόχος της γερμανικής τράπεζας είναι να στηρίξει περαιτέρω τις μονάδες καταναλωτικής πίστης και διαχείρισης ενεργητικού, αποκτώντας ηγετικό μερίδιο στην εγχώρια αγορά και μειώνοντας τις δαπάνες ως ποσοστό των εσόδων.

«Η Deutsche Bank έχει επιδείξει μεγάλες αντοχές κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης και βγήκε από αυτή σχετικά κερδισμένη», αναφέρει ο Άκερμαν σε σημείωμα που απέστειλε στους εργαζόμενους της εταιρείας και το οποίο έχει στην κατοχή του το Bloomberg News. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της Deutsche Bank.
«Είμαστε και θα πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι για αυτό», συνέχισε ο Άκερμαν, τονίζοντας ότι «τώρα θα πρέπει να προχωρήσουμε, να προσαρμοστούμε στις νέες προκλήσεις και να επωφεληθούμε των ευκαιριών της νέας εποχής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «τέταρτο κεφάλαιο» στη διοικητική ατζέντα της επιχείρησης, που άρχισε το 2002, θα βοηθήσει τη Deutsche Bank να βγει κερδισμένη κατά την περίοδο μετά την κρίση.

Οι μετοχές της έχουν ενισχυθεί από τις αρχές της χρονιάς κατά 73%, έναντι ανόδου 42% που έχει σημειώσει ο δείκτης Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index το ίδιο διάστημα.

ZENITH