Skip to main content

Διαβούλευση για αλλαγές στο φορολογικό ανακοίνωσε η Βαλαβάνη

Σε δημόσια διαβούλευση για τις αναγκαίες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα θα προχωρήσει η κυβέρνηση, είπε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη σε συνάντηση που είχε με την ΠΟΕ- ΔΟΥ.

Σε δημόσια διαβούλευση για τις αναγκαίες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα θα προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη σε συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΔΟΥ, η κ. Βαλαβάνη ανακοίνωσε επίσης οτι  συμφωνεί στην κατεύθυνση των προτάσεων για την ενοποίηση του ΣΔΟΕ με την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Όπως είπε, θα συναντηθεί το επόμενο διάστημα με τους διευθυντές των υπηρεσιών για τη σχετική ενημέρωση.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις νέες προσλήψεις 500 υπαλλήλων. Σύμφωνα με την ΠΟΕ - ΔΟΥ η κ. Βαλαβάνη τους ανέφερε ότι:

  • Θα καταργηθεί άμεσα η διαθεσιμότητα και δεν θα υλοποιηθεί ο στόχος για 15.000 απολύσεις.
  • Θα επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες.
  • Θα «παγώσουν» οι μετακινήσεις που εκκρεμούν χωρίς αίτηση του υπαλλήλου και θα επανεξεταστούν άμεσα.
  • Δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις αποδοχές των εφοριακών.
  • Θα αντιμετωπιστούν οι «απαράδεκτες» διατάξεις για το πειθαρχικό δίκαιο που θέσπισε το μνημόνιο (εκτός  των περιπτώσεων χρηματισμού και διαφθοράς).

 

ZENITH