Skip to main content

Διαδήλωση στη Βρετανία για το θέμα της εκλογικής μεταρρύθμισης

Περίπου 1000 άτομα συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου για να ζητήσουν από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες να μην υποχωρήσουν στο θέμα της μεταρρύθμισης του εκλογικού συστήματος της Βρετανίας.
Περίπου 1000 άτομα συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου για να ζητήσουν από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες να μην υποχωρήσουν, στις συνομιλίες που έχουν με τους Συντηρητικούς για το σχηματισμό κυβέρνησης, στο θέμα της μεταρρύθμισης του εκλογικού συστήματος της Βρετανίας.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο όπου συσκέπτονταν οι βουλευτές των Φιλελευθέρων Δημοκρατών με τον ηγέτη του κόμματος, Νικ Κλεγκ, για να καθορίσουν τη στάση που θα τηρήσουν απέναντι στους Συντηρητικούς. «Θέλουμε να μιλήσουμε στον Νικ», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι και ο Κλεγκ δεν τους χάλασε το χατήρι.

«Είναι προς το συμφέρον όλων στη Βρετανία να επωφεληθούμε από αητν την ευκαιρία για να γεννηθεί μια νέα πολιτική, στη θέση της ανυπόληπτης πολιτικής του παρελθόντος», είπε στο πλήθος.

Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος αποτελεί μείζον θέμα στις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ των Συντηρητικών, που κέρδισαν τις εκλογές της περασμένης Πέμπτης, και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες που κατέλαβαν την τρίτη θέση.

ZENITH