Skip to main content

Διαγράφει το λιμάνι του Πειραιά ως προορισμό το Zenith;

Το ενδεχόμενο διαγραφής του λιμανιού του Πειραιά από τον κατάλογο των προορισμών του κρουαζιερόπλοιου Zenith εξετάζει η ισπανική πλοιοκτήτρια εταιρεία, μετά τα γεγονότα της Δευτέρας. Στα 10 εκατ. ευρώ
Το ενδεχόμενο διαγραφής του λιμανιού του Πειραιά από τον κατάλογο των προορισμών του κρουαζιερόπλοιου Zenith εξετάζει η ισπανική πλοιοκτήτρια εταιρεία, μετά τον αποκλεισμό των επιβατών του πλοίου από μέλη της ΠΝΟ τη Δευτέρα.

Μείωση εσόδων κατά 10 εκατ. ευρώ και 400 νέοι άνεργοι θα είναι το αποτέλεσμα από την επικείμενη διακοπή του προγράμματος του κρουαζιερόπλοιου Zenith, συνέπεια των απαράδεκτων και προκλητικών γεγονότων στο λιμάνι του Πειραιά, τη Δευτέρα, 26 Απριλίου, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι οι ζημιές από τον διασυρμό της χώρας μας στα διεθνή ΜΜΕ και από τον αποκλεισμό της από μελλοντικά προγράμματα κρουαζιέρας είναι ανυπολόγιστες.

Εξάλλου, κατά τον ΣΕΤΕ με το κρουαζιερόπλοιο Zenith είχε προγραμματιστεί η μεταφορά περίπου 100.000 Ισπανών τουριστών το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα, μέσω 33 εβδομαδιαίων κρουαζιέρων, με λιμένα επιβίβασης και αποβίβασης τον Πειραιά.

ZENITH