Skip to main content

Διαγραφή και των πρόσθετων φόρων στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Η ρύθμιση των 100 δόσεων αλλάζει προς το ευνοϊκότερο για συγκεκριμένους οφειλέτες, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε ο πρωθυπουργός.

Aλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων φέρνει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία υπέγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, η ρύθμιση αλλάζει προς ευνοϊκότερο για συγκεκριμένους οφειλέτες, καθώς πλέον δεν θα εντάσσονται  προς διαγραφή μόνο οι προσαυξήσεις αλλά και οι πρόσθετοι φόροι και τα τέλη του Ν. 2523/1997, τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του Ν. 4174/2013 που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή.

Όπως αναφέρεται στην ΠΝΠ, στόχος είναι η ρύθμιση των φορολογικών εκκρεμοτήτων των πολιτών και των επιχειρήσεων που, λόγω της κρίσης, της μείωσης μισθών και της ανεργίας, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, καθώς και η ταυτόχρονη αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Την ανάγκη στη διαγραφή των προσαυξήσεων να περιληφθούν και οι κεφαλαιοποιημένες προσαυξήσεις είχε αναδείξει με δημοσίευμά της η Voria.gr το προηγούμενο Σάββατο(δείτε εδώ).

Με την ίδια πράξη καλείται η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα να καταβάλλει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για τη διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Αναλυτικά η ΠΝΠ εδώ.

 

ZENITH