Skip to main content

Διακανονισμό ΕΠΑ - δήμου για το φυσικό αέριο στα σχολεία

Κανονικά θα συνεχιστεί η παροχή φυσικού αερίου στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μετά το διακανονισμό στον οποίο προχώρησε η δημοτική αρχή με την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

της Κάτιας Γερακαρίτου

Κανονικά θα συνεχιστεί η παροχή φυσικού αερίου στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μετά το διακανονισμό στον οποίο προχώρησε η δημοτική αρχή με την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Είχε προηγηθεί προειδοποίηση της εταιρείας για τη διακοπή της παροχής από την ερχόμενη Τετάρτη στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, λόγω οφειλών που ανέρχονται περίπου στο ποσό των 800.000 ευρώ, από παλαιότερα έτη έως σήμερα, για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Χθες ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πέτρος Λεκάκης και η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιούλη Ρανέλα είχαν συνάντηση για το θέμα με εκπροσώπους της ΕΠΑ. Σύμφωνα με τον κ. Λεκάκη, οι οφειλές θα αποπληρωθούν «σε πέντε δόσεις και για τις δύο επιτροπές. Η πρωτοβάθμια, για την οποία υπήρχε το θέμα της προειδοποίησης, έως την Παρασκευή θα καταβάλλει 150.000 ευρώ και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι δόσεις, με την πρώτη να έχει οριστεί στις 15 Μαϊου».
Σημειώνεται ότι η σχολική επιτροπή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πριν από λίγες ημέρες κατέβαλε περίπου 150.000 ευρώ προς την ΕΠΑ.

Κατά τη συνάντηση των δυο πλευρών υπήρξε κάποια ένταση από την πλευρά των αρμόδιων αντιδημάρχων, οι οποίοι επισήμαιναν ότι «δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιου είδους απειλές για διακοπή του αερίου, όταν το ήδη η ΕΠΑ έχει πάρει αρκετά χρήματα εντός του 2014».

Αυστηρό μήνυμα είχε στείλει την ερχόμενη Δευτέρα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι «τέτοιες απειλές δεν περνάνε και πως να μη διανοηθούν να το κάνουν».
 
«Αντί να απειλεί να κόψει τη θέρμανση από τα σχολεία να αντιληφθεί ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα και να προχωρήσει σε μειώσεις στα τιμολόγια που ισχύουν για τα σχολεία, τα νοσοκομεία και άλλους κοινωφελείς φορείς» υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.

ZENITH