Skip to main content

Διαλλακτικό το ΔΝΤ: Το πρόγραμμα προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες

Το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα είναι σχεδιασμένο να διαρκέσει έως το 2016 ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, σημειώνοντας πως υπάρχει η βούληση από το Ταμείο να συνεχίσει να στηρίζει

Το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα είναι σχεδιασμένο να διαρκέσει έως το Μάρτιο του 2016 ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, σημειώνοντας πως το πρόγραμμα αλλάζει και προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες. 

Τόνισε όμως ότι η «ευελιξία» αυτή θα πρέπει να εξετάζεται στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων. Ο εκπρόσωπος του Ταμείου πάντως διαβεβαίωσε πως το ΔΝΤ έχει την βούληση να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα με όλα τα μέσα. Ερωτηθείς ο κ. Ράις, για το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να παραμείνει μόνο του στο ελληνικό πρόγραμμα είπε: «Θα ήταν υποθετικό να πούμε εάν θα συνεχίσουμε ή όχι με τους Ευρωπαίους». 

Σχετικά με το αίτημα που υπέβαλε η Ελλάδα στο Eurogroup για παράταση του ευρωπαϊκού σκέλους του προγράμματος ο Ράις είπε πως αφόρα στους ευρωπαίους εταίρους και την Ελλάδα να δουν το πως θα επεκταθεί το υφιστάμενο πρόγραμμα ή εάν θα πρέπει να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα. «Θα εξετάσουμε προσεκτικά την ελληνική πρόταση», τόνισε.

Ο κ. Ράις υπογράμμισε παράλληλα ότι βρίσκονται σε συζητήσεις «με την ελληνική κυβέρνηση για να κατανοήσουμε καλύτερα τα σχέδια και τις προτεραιότητες της», ενώ για τη συνάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ με τον Έλληνα υπουργό Γιάννη Βαρουφάκη σημείωσε ότι δεν εξετάσθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής.

Ερωτηθείς για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είπε πως δεδομένου ότι τα κλιμάκια του ΔΝΤ έχουν να επισκεφτούν την Αθήνα από πριν τις εκλογές τα σχετικά Αντίστοιχη δε απάντηση έδωσε όταν ερωτήθηκε και για το εάν το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.

ZENITH