Skip to main content

Διαμαντοπούλου: Στόχος η ποιότητα των ΤΕΙ και όχι η ποσότητα

Στην ανάγκη αλλαγών που έχουν να κάνουν με τα επαγγελματικά δικαιώματα των σπουδαστών και τη χωροταξική-θεματική αναδιάρθρωση των ΤΕΙ αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας που συμμετείχε στη σύνοδο των προέδ
Στην ανάγκη αλλαγών που έχουν να κάνουν με τα επαγγελματικά δικαιώματα των σπουδαστών και τη χωροταξική-θεματική αναδιάρθρωση των ΤΕΙ αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Α.Διαμαντοπούλου, η οποία συμμετείχε στη σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ της χώρας.

«Η χώρα έχει ανάγκη από διακριτά Τεχνολογικά Ιδρύματα υψηλής ποιότητας με προσφορά και στην οικονομία, στην κοινωνία και στην παραγωγή. Οι απόψεις μας συνέπεσαν και στο ότι υπάρχει ανάγκη μεγάλων αλλαγών που έχουν να κάνουν και με τη χωροταξική και με τη θεματική αναδιάρθρωση των ΤΕΙ. Το πρόβλημά μας δεν είναι να δημιουργούμε συνέχεια νέα τμήματα. Στόχος μας είναι αυτή τη στιγμή να σκύψουμε πάνω σε αυτά που υπάρχουν και να διαμορφώσουμε τις άριστες συνθήκες λειτουργίας τους», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.

Για τα επαγγελματικά δικαιώματα τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα η διευθέτηση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν.

Η κ. Διαμαντοπούλου, όμως, αναφέρθηκε και στους στόχους του υπουργείου σχετικά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. «Θα προχωρήσουμε τις επόμενες μέρες με τη διαδικασία της ανοιχτής διαβούλευσης στην αλλαγή της Διοικούσας Πρυτανικής Αρχής, ώστε να αποτελείται από προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, της τέχνης, της οικονομίας, που θα δώσουν -γιατί αυτό θέλουμε- μια διαφορετική πνοή σε αυτό το Πανεπιστήμιο. Ας χρησιμοποιήσουμε το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ πρόσφατο Πανεπιστήμιο, για να το κάνουμε ένα πολύ διαφορετικό Πανεπιστήμιο. Θα ζητήσουμε υποψηφιότητες και θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα Διοικούσα Επιτροπή».

ZENITH