Skip to main content

Διαμαντοπούλου: Χρειαζόμαστε αναβαθμισμένα Τεχνολογικά Ιδρύματα

Την ανάγκη αναβάθμισης των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας με στόχο να έχουν ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην 42η Σύνοδο των ΤΕΙ στην Καλαμάτα.
Την ανάγκη αναβάθμισης των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας με στόχο να έχουν ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στην 42η Σύνοδο των ΤΕΙ στην Καλαμάτα.

Ακόμη, η κα Διαμαντοπούλου προανήγγειλε μεταρρυθμίσεις, «ώστε να υπάρξει διακριτός ρόλος για τα Πανεπιστήμια, διακριτός ρόλοςγια τα Τεχνολογικά Ιδρύματα, προκειμένου να έχουν όλα τα χαρακτηριστικάμε τα οποία θα μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη. Δηλαδή,διεθνοποίηση, νέο διοικητικό μοντέλο, νέα οργάνωση του τρόπου σπουδώνκαι συνεργασία με τα υπόλοιπα Τεχνολογικά Ιδρύματα, ώστε ναπροχωρήσουμε σε μια λειτουργική ενοποίηση».

Ερωτηθείσα για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο συγχωνεύσεων ή καταργήσεων τμημάτων και αν γίνεται διαχωρισμός σεΠανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα η υπουργός απάντησε: «Η χώρα έχειενιαία Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με δύο άξονες: τα Πανεπιστήμια και ταΤεχνολογικά Ιδρύματα. Το κλείσιμο, οι συγχωνεύσεις, η δημιουργία νέωνθα συσχετιστεί με το νέο τρόπο οργάνωσης των σπουδών. Δεν θα πάμε σεΣχολές. Θα υπάρχουν προγράμματα σπουδών, θα γίνουν συνεργασίες και αυτόθα εξεταστεί σε κάθε περιφέρεια. Γι’ αυτό και προτείναμε τη δημιουργίαενός Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης σε κάθε περιφέρεια, που θασυμπεριλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τα Ερευνητικά Ινστιτούτα,ώστε να δούμε πρώτα σε κάθε περιφέρεια πώς θα λειτουργήσουν με τονκαλύτερο δυνατό τρόπο οι ενοποιήσεις των Ιδρυμάτων».

ZENITH