Skip to main content

Διαμαρτυρία αλιέων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι παράκτιοι αλιείς του νομού Θεσσαλονίκης, από τις περιοχές της Ν. Κρήνης, της Μηχανιώνας και των Ν. Επιβατών.
Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκονται από το πρωί συγκεντρωμένοι με τα σκάφη τους οι παράκτιοι αλιείς του νομού Θεσσαλονίκης από τις περιοχές της Ν. Κρήνης, της Μηχανιώνας και των Ν. Επιβατών.

Οι παράκτιοι αλιείς, που έχουν παρατάξει τα σκάφη τους από το ύψος της πλατείας Αριστοτέλους έως τιςεγκαταστάσεις του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, διαμαρτύρονται για το φυτοπλαγκτόν που έχει κατακλύσει όλο το Αιγαίο και τις ακτές της περιοχής και ζητούν να αποζημιωθούν για τις ζημίες που υφίστανται.

«Πάμενα ψαρέψουμε και σκίζουμε δίχτυα, χάνουμε εργαλεία. Δύο μήνες έχουμε ναβγούμε για ψάρεμα και τα έξοδα τρέχουν. Ζητάμε από την κυβέρνηση να δειτο πρόβλημα, να μας ενισχύσει - επειδή η ζημιά είναι περιβαλλοντική,ίσως προβλέπεται κονδύλι για μας και από την Ε.Ε. - να παγώσουνπροσωρινά τα χρέη μας, μέχρι να μπορέσουμε να ψαρέψουμε», δήλωσε οπρόεδρος της Ομοσπονδίας Παράκτιας Αλιείας Κεντρικής Μακεδονίας,Παναγιώτης Παγώνης.

Στη κινητοποίηση τωναλιέων παραβρέθηκε και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, οοποίος δεσμεύτηκε ότι θα θέσει, το μεσημέρι, στο νομαρχιακό συμβούλιοτο ζήτημά τους.

ZENITH