Skip to main content

Διαμαρτυρία εργαζομένων της Coca Cola στο δημοτικό συμβούλιο

Ψήφισμα συμπαράστασης και νέο... καλαίσθητο περίπτερο για να συνεχίσουν τον αγώνα τους ζητούν από τον δήμο Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι στην Coca Cola.

της Κάτιας Γερακαρίτου

Τη συμπαράσταση του δήμου Θεσσαλονίκης ζήτησαν οι εργαζόμενοι της Coca Cola 3Ε, το σταντ των οποίων η δημοτική αρχή «ξήλωσε», την περασμένη εβδομάδα, από τη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν το απόγευμα διαμαρτυρία στο δημοτικό συμβούλιο, αναρτώντας πανό στην αίθουσα συνεδρίασης και ζητώντας τον λόγο. 

«Είμαστε 17 μήνες στους δρόμους με απαίτηση την επαναλειτουργία του εργοστασίου, θα θέλαμε ένα ψήφισμα συμπαράστασης από τον δήμο» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζόμένων Γρηγόρης Παπαδόπουλος. Ζήτησε από τη δημοτική αρχή να τους δόθεί, «ένα καλαίσθητο περίπτερο για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας είναι θέμα καλαισθησίας η απομάκρυνσή του».

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων είχε υποστηρίζει ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης για «αισθητικούς λόγους» ξήλωσε το «κέντρο αγώνα» που έστησαν εδώ και 18 μήνες στην Αριστοτέλους με Τσιμισκή οι σχολικοί φύλακες, οι απολυμένοι της Coca Cola, οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα και τα κινήματα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος απάντησε ότι ο δήμος έχει ήδη εκδώσει παλαιότερα ψήφισμα για τους εργαζόμενους της Coca Cola. «Δεν έχουν εύκολο βήμα για ευνόητους λόγους οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι. Στο δημοτικό συμβούλιο υπάρχει ένα βήμα» σημείωσε.

Να ζητήσει συγνώμη κάλεσε τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, ο επικεφαλής της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη» Γιώργος Ρακάς. «Είναι εύκολος ο λαϊκισμός» απάντησε από την πλευρά του ο Θανάσης Παππάς, σημειώνοντας πως δεν υπήρχε καμία εντολή από τον ίδιο. Όπως ανέφερε, ο επόπτης καθαριότητας έδωσε εντολή να σηκωθούν τα αντικείμενα, τα οποία και δόθηκαν την επομένη στους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι ήταν και εκείνοι στο εν λόγω σταντ.

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή του το Σωματείο των υπαλλήλων της Coca Cola κάνει λόγο για μια πρωτοφανή ενέργεια, η οποία έγινε «μετά την μεγάλη παρουσία των εργαζομένων στο συγκεκριμένο σημείο και την παρουσία ξένων τηλεοπτικών σταθμών και εκπροσώπων του ξένου τύπου που ενδιαφερόταν για τον αγώνα τους και το μποϊκοτάζ των προϊόντων της Coca Cola  μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης».

ZENITH