Skip to main content

Διαμαρτυρία φοιτητών στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Διαμαρτυρία για τις συνθήκες που επικρατούν στις εστίες όπου διαμένουν πραγματοποίησαν φοιτητές και σπουδαστές του ΑΠΘ και των ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, έξω από το κτήριο του υπουργείου Μακεδονίας και Θρακης

Διαμαρτυρία για τις συνθήκες που επικρατούν στις εστίες όπου διαμένουν πραγματοποίησαν φοιτητές και σπουδαστές του ΑΠΘ και των ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, έξω από το κτήριο του υπουργείου Μακεδονίας και Θρακης.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία των φοιτητών και μετέφερε άμεσα τα αιτήματά τους στην υφυπουργό, η οποία βρισκόταν στην Αθήνα για την ορκωμοσία της νέας Βουλής.

Στο ψήφισμα οι φοιτητές ζητούν να μπει άμεσα πετρέλαιο στις εστίες, να ενοικιαστούν δωμάτια για τους εστιακούς για όσο καιρό χρειαστεί και να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για την ασφαλή λειτουργία των κτηρίων. Σήμερα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι σπουδαστές αναγκάζονται να χρησιμοποιούν θερμαντικά σώματα, τα οποία υπερφορτώνουν το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, δημιουργώντας μεγάλες πιθανότητες για πυρκαγιά.

Οι φοιτητές υποστήριξαν ότι το Συμβούλιο του ΤΕΙ αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των Εστιών και ανακοίνωσε στους 210 φοιτητές που διαμένουν εκεί, να εγκαταλείψουν ως την 1η Μαρτίου τις Εστίες.

Η υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα πιέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την όσο το δυνατόν αμεσότερη εύρεση λύσης και θα συμπεριλάβει το το θέμα στις προγραμματικές της δηλώσεις.

ZENITH