Skip to main content

Διαμαρτυρία γονέων και μαθητών δημοτικών σχολείων του Φιλύρου

Διαμαρτυρία και αποχή από τα μαθήματά τους τις δύο πρώτες σχολικές ώρες πραγματοποίησαν μαθητές, μαζί με τους γονείς, στο 1ο και 2ο δημοτικό σχολείο Φιλύρου, ζητώντας την επίσπευση διαδικασίας για τη
 Διαμαρτυρία και αποχή από τα μαθήματά τους τις δύο πρώτες σχολικές ώρες πραγματοποίησαν μαθητές, μαζί με τους γονείς, στο 1ο και 2ο δημοτικό σχολείο Φιλύρου, ζητώντας την επίσπευση διαδικασίας για την ανέγερση δεύτερου σχολικού κτιρίου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές πραγματοποίησαν εικονικό μάθημα με θρανία που τοποθέτησαν στο δρόμο, θέλοντας να δείξουν το μεγάλο πρόβλημα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζουν.

Το 1ο και 2ο δημοτικό συστεγάζονται, φιλοξενώντας σε ένα κτίριο με δυνατότητες για 300 μαθητές, περισσότερα από 500 παιδιά, με αποτέλεσμα να έχουν μετατρέψει σε αυτοσχέδιες αίθουσες διδασκαλίας τους κοινόχρηστους χώρους του σχολείου (τραπεζαρία και θέατρο).

Οι γονείς ζήτησαν την λειτουργία από την επόμενη σχολική χρονιά του νεόδμητου λυκείου, καθώς από την μεταστέγαση των μαθητών του θα απελευθερωθεί χώρος για την εγκατάσταση των μαθητών του δημοτικού.

ZENITH