Skip to main content

Διαμαρτυρία του Δικηγορικού Συλλόγου για παρουσία των ΜΑΤ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διαμαρτύρεται με ψήφισμά του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για την παρουσία ανδρών των ΜΑΤ στο εσωτερικό του Δικαστικού Μεγάρου.
Τη διαμαρτυρία του για την παρουσία ανδρών των ΜΑΤ στο εσωτερικό του Δικαστικού Μεγάρου στις 2 και 3 Δεκεμβρίου εκφράζει με ψήφισμά του στον υπουργό Δικαιοσύνης  ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής συγκεκριμένης ποινικής δίκης οι άνδρες των ΜΑΤ ήλεγχαν ιδιώτες και δικηγόρους δημιουργώντας προβλήματα  στη συνολική λειτουργία των δικαστηρίων, που έρχεται σε αντίθεση  με τις επιταγές του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ.

Το διοικητικό συμβούλιο ζητεί από τους αρμόδιους να διερευνήσουν το γεγονός και να μην επαναληφθούν τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον. Το ψήφισμα κοινοποιείται ακόμη στον γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και& Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετείου Θεσσαλονίκης, τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης και τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

ZENITH