Skip to main content

Διαψεύδει ανάμειξη με το C4I o Κ. Σκανδαλίδης

Διέψευσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης οποιαδήποτε ανάμειξη του ονόματός του με την υπόθεση του C4I και με παράνομες πληρωμές.
Διέψευσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης οποιαδήποτε ανάμειξη του ονόματός του με την υπόθεση του C4I και με παράνομες πληρωμές.

Ο κ. Σκανδαλίδης προσήλθε αυτοβούλως στην Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της Siemens μετά από τη φημολογία και τα δημοσιεύματα για τα «non paper» που έστελνε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος παραμονές των ΚΥΣΕΑ υπέρ του συστήματος, που εκπροσωπούσε η αμερικανική εταιρεία SAIC.

Επίσης, σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Siemens Διον. Δενδρινός εμμέσως παραδέχθηκε την Πέμπτη ενώπιον της επιτροπής ότι ήταν ο ίδιος ο συγγραφέας των «ενημερωτικών non paper», τα οποία έδωσε στο Χριστοφοράκο και εικάζεται ότι εκείνος τα απέστειλε στους συναρμόδιους υπουργούς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκανδαλίδης ενημέρωσε τους βουλευτές ότι ο ίδιος, ως υπουργός Εσωτερικών, δεν ήταν στην ομάδα των συναρμόδιων υπουργείων που σχετίζονταν με τους ολυμπιακούς αγώνες και «ως εκ τούτου δεν υπήρχε λόγος να τον πλησιάσει κανείς για να του δώσει μίζα».

Ανέφερε ακόμη ότι, όπως θυμάται, πήρε μέρος μόνον στο πρώτο ΚΥΣΕΑ τον Φεβρουάριο 2003, όπου απλώς επισημάνθηκε από όλους ότι ήταν ιδιαίτερα υψηλό το τίμημα που ζητούσαν και οι δύο υποψήφιες κοινοπραξίες SAIC και TRS, ενώ μάλλον δεν πήρε μέρος στο δεύτερο.

Ο πρώην υπουργός επεσήμανε επίσης ότι δεν συμμετείχε σε καμία επιτροπή, ούτε σε εκείνη που πρόκρινε το C4I ούτε στην άλλη των ολυμπιακών έργων και ότι, αν συναντήθηκε με τον Χριστοφοράκο, θα ήταν για μία φορά.

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι πήρε «non paper», «αλλά αυτά δεν συνιστούν ούτε μίζες, ούτε εμβάσματα».

Τέλος, τάχθηκε δε υπέρ ενός ειλικρινούς διαλόγου για το πολιτικό χρήμα και τον έλεγχό του.

ZENITH