Skip to main content

Διαψεύδει αύξηση «κουρέματος» στα ενέχυρα των τραπεζών η ΕΚΤ

Η ΕΚΤ δεν έλαβε καμία απόφαση για μεγαλύτερο «κούρεμα» στα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγή προσκείμενο στο θέμα.

Η ΕΚΤ δεν έλαβε καμία απόφαση για μεγαλύτερο «κούρεμα» στα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγή προσκείμενο στο θέμα. Το εν λόγω δημοσίευμα του πρακτορείου ουσιαστικά διαψεύδει το αντίστοιχο χθεσινό του Bloomberg.

«Δεν ελήφθη καμία τέτοια απόφαση από την ΕΚΤ», ανέφερε η πηγή, που ζήτησε από το Reuters να μην κατονομαστεί και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «κατά καιρούς γίνονται συζητήσεις πάνω σε διάφορα πιθανά σενάρια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καταλήγουν σε απόφαση (του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ)».

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη ρεπορτάζ του Bloomberg έκανε λόγο για σχέδιο της ΕΚΤ για τον περιορισμό της παροχής ELA στις ελληνικές τράπεζες, υποστηρίζοντας πως εντείνονται οι ενστάσεις εντός του δ.σ. για την περαιτέρω στήριξη των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Όπως τόνιζε το πρακτορείο, το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την ΕΚΤ περιλαμβάνει αύξηση του «κουρέματος» που επιβάλλεται στα ενέχυρα που κατατίθενται για την άντληση ρευστότητας από τον ELA.

ZENITH