Skip to main content

Διαψεύδει ο Αλμούνια προσφυγή Ισπανίας στον μηχανισμό

Οι φήμες δεν έχουν καμία βάση και διαδίδονται από όσους θέλουν να αναπτύξουν επιχειρηματικές δραστηριότητες, δήλωσε ο Αλμούνια στο εθνικό ραδιόφωνο της Ισπανίας RNE.
Ο επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια διέψευσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει μέτρα διάσωσης για την οικονομία της Ισπανίας. Αυτές οι φήμες "δεν έχουν καμία βάση" και διαδίδονται από "κάποιον που θέλει να αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες", δήλωσε ο Αλμούνια στο εθνικό ραδιόφωνο της Ισπανίας RNE.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και η Ισπανία έχουν επανειλημμένως διαψεύσει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Ισπανία θα ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ΕΕ. Η Ισπανία έχει αρκετούς πόρους για να καλύψει τις οικονομικές ανάγκες των τραπεζών που έχουν δεσμευθεί στη διαδικασία της αναδιάρθρωσης, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Έλενα Σαλγάδο.

Η ισπανική κυβέρνηση αναμένει ότι θα χρειαστεί το ένα τρίτο από τα 99 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι διαθέσιμα στο κυβερνητικό Ταμείο για την Ελεγχόμενη Αναδιάρθρωση Τραπεζών (FROB), πρόσθεσε η Σαλγάδο. Οι αγορές "θα επανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους σε εμάς", υπογράμμισε η υπουργός.

ZENITH