Skip to main content

Διαψεύδει ο Λαφαζάνης «χαράτσι» στις τραπεζικές συναλλαγές

Δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από το ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλει οποιαδήποτε εισφορά στις τραπεζικές συναλλαγές, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Πειραιά.

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος, σύμφωνα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να εφαρμόσει εισφορά επί του συνόλου των τραπεζικών συναλλαγών υπέρ του ασφαλιστικού, προχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Πειραιά Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από το ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλει οποιαδήποτε εισφορά στις τραπεζικές συναλλαγές. Οι τραπεζικές συναλλαγές είναι άλλο πράγμα και η στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος είναι άλλο πράγμα. Εμείς δεν πρόκειται να επιβαρύνουμε καταναλωτές και καταθέτες με κανέναν απολύτως τρόπο. Εμείς δεν θα επιβαρύνουμε πολίτες προκειμένου να ενισχύσουν το ασφαλιστικό σύστημα», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5.

Νωρίτερα, με αφορμή το δημοσίευμα, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημείωσε ότι στις ίδιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται και ένας ακόμα «ειδικός φόρος» στις δαπάνες συμμετοχής των πολιτών σε τυχερά παιχνίδια.

«Πρόκειται για μια απίστευτης σύλληψης πρόταση φορομπηχτικής πολιτικής, που αφορά άμεσα τον κάθε πολίτη. Από τον μισθωτό και τον συνταξιούχο μέχρι και όποιον αγοράζει λαχείο. Μετά την πρόθεση φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας των πολιτών που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, αυτή είναι η νέα απειλή σε βάρος των πολιτών», τόνισε ο κ. Σταμάτης.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε ανυπόστατο το δημοσίευμα και επιτέθηκε στον υπουργό Επικρατείας και στη ΝΔ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη που εγγυάται τις καταθέσεις, την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων για τις χαμηλές συντάξεις, καθώς και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων. Εμάς το πρόγραμμά μας είναι γνωστό, δεν κρυβόμαστε, δεν λέμε άλλα στο λαό και άλλα στα e-mails», τονίζει.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με το γνωστό «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Την επιβεβαίωση της όμως την έχει κάνει ο υπεύθυνος του Ασφαλιστικού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρομπόλης, επικαλούμενος το Πρόγραμμα του Κόμματός του. Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους», ανταπάντησε ο Δ.Σταμάτης.

ZENITH