Skip to main content

Διαψεύδει Spiegel το ΥΠΟΙΚ για ΔΝΤ

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων του Spiegel όπου υπήρχαν αναφορές για προσωρινή ανάκληση του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα, προέβησαν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ.

Στη διάψευση πληροφοριών που μετέδωσε η διαδικτυακή έκδοση του Spiegel και οι οποίες ανέφεραν πως το προσωπικό του ΔΝΤ στην Αθήνα ανακλήθηκε καθώς οι συνομιλίες απέβησαν άκαρπες, προχώρησαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές διέψευσαν αναφορές που αποδίδονται στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Νίκο Θεοχαράκη, ο οποίος φέρεται να χαρακτήρισε «τελείως ανίκανα» τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών. 

Συγκεκριμένα, απο το ΥΠΟΙΚ εντάσσουν το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «στην προσπάθεια παραπληροφόρησης στην οποία επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες ορισμένα ξένα ΜΜΕ» και τονίζουν πως «υπάρχει και το Πάσχα των Καθολικών, καθώς και η προγραμματισμένη διάσκεψη του ΔΝΤ σε λίγες ημέρες».

Ακόμη, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους,  ο κ. Θεοχαράκης δεν χαρακτήρισε ποτέ τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών με τη φράση που του αποδίδεται. Αντίθετα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης του Euro Working Group, αναφέρθηκε σε αυτά λέγοντας ότι  περιλαμβάνουν «κορυφαία στελέχη και με εντυπωσιακές ικανότητες» (top-notch people with impressive skills).

Τέλος σε ό,τι σχετίζεται με την αναφορά στην 9η Απριλίου, οι πηγές του ΥΠΟΙΚ παραπέμπουν στη σχετική ανακοίνωση για το χθεσινό δημοσίευμα του Reuters.

 

ZENITH