Skip to main content

Διαψεύδει το ΔΝΤ ενδεχόμενο βοήθειας στην Ισπανία

Σε ανακοίνωσή του το ΔΝΤ διέψευσε τη φημολογία, που είχε καταστροφικό αποτέλεσμα στις συναλλαγές στα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια,σύμφωνα με την οποία η Ισπανία θα ζητήσει από το Ταμείο 280 δισ. δολ.
Σε ανακοινωθέν του το ΔΝΤ τόνισε ότι δεν υπάρχει αλήθεια στη φημολογία που είχε καταστροφικό αποτέλεσμα στις συναλλαγές στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, και το αμερικανικό, σύμφωνα με την οποία η Ισπανία θα ζητήσει απ΄ αυτό 280 δισ. δολ., για να εξυπηρετήσει καλύτερα το μεγάλο εξωτερικό της χρέος.

Στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός, Χοσέ Λουΐθ Ροντρίγκες Θαπατέρο, σε μία απρογραμμάτιστη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε νωρίς το βράδυ της Τρίτης, τόνισε ότι «η χώρα του διακρίνεται για τη στερεότητά της στα οικονομικά, όπως και η Πορτογαλία», ανέφερε δε ότι«αυτή η υφέρπουσα φημολογία, σχετικά με το ΔΝΤ, είναι κάτι το ανεύθυνο».

«Προσωπικά, δεν πιστώνω καθόλου αυτήν τη φημολογία», πρόσθεσε ο Ισπανός πρωθυπουργός. Τέλος, συνέστησε στους δημοσιογράφους του οικονομικού ρεπορτάζ «να κοιτάνε πολύ προσεκτικότερα τα αληθινά μεγέθη, ας πούμε, εστιάστε την προσοχή σας στο ότι το εξωτερικό χρέος της Ισπανίας κυμαίνεται περίπου -20% κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

ZENITH