Skip to main content

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ ότι η Λαγκάρντ ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν ότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ζήτησε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων από τον ΥΠΟΙΚ κατά τη συνάντηση τους στην Ουάσινγκτον

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν ότι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη κατά τη συνάντηση τους στην Ουάσινγκτον απαντώντας σε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου σχετικά με απαιτήσεις του Ταμείου για περικοπές των πρόωρων συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ.

Παράλληλα οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών δεν έγινε με πρωτοβουλία της Κριστίν Λαγκάρντ.

Το τελευταίο επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος απαντώντας εμμέσως και σε σχόλια της Αντιπολίτευσης, τόνισε ότι ο έλληνας υπουργός Οικονομικών ζήτησε τη συνάντηση.

«Ο κ. Βαρουφάκης είχε προγραμματίσει ταξίδι στην Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με ανθρώπους από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, συναντήσεις που θα γίνουν σήμερα και από τη στιγμή που επισκεπτόταν την Ουάσινγκτον ζητήθηκε από τη δική μας την πλευρά να γίνει αυτή η συνάντηση και με την κυρία Λαγκάρντ. Από τη στιγμή που η κυρία Λαγκάρντ ήταν εύκαιρη και υπήρχε κενό στο πρόγραμμα το δικό της θεωρήθηκε σκόπιμο και από τη δική της την πλευρά να γίνει αυτή η συνάντηση επειδή όλοι αντιλαμβανόμαστε και το ΔΝΤ και η ελληνική κυβέρνηση ότι μεσούσης αυτής της διαπραγμάτευσης είναι το καλύτερο δυνατό να γίνονται αρκετές συναντήσεις σε όλα τα επίπεδα», είπε ο κ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στο Real FM.

Στο ερώτημα δε αν τέθηκαν τα ζητήματα του Ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Δεν ήταν μόνο αυτά τα δύο θέματα- συζητήθηκε συνολικά το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση στο Brussels Group, στους θεσμούς, ένας εκ των οποίων είναι το ΔΝΤ και έγινε συζήτηση διεξοδική σε σχέση με το συνολικό πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.»

» Προφανώς συζητήθηκαν και αυτά τα θέματα και η ελληνική πλευρά και ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι σε αυτά τα ζητήματα δεν μπορεί να υποχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση».

ZENITH