Skip to main content

Διασφάλιση χρηματοδότησης της Ελλάδας ζήτησε ο Σαπέν

Τη «διασφάλιση της χρηματοδότησης» της Ελλάδας, στο πλαίσιο της τήρησης των ευρωπαϊκών κανόνων, ζήτησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν από την Κωνσταντινούπολη, όπου διεξάγεται η σύνοδος της

Τη «διασφάλιση της χρηματοδότησης» της Ελλάδας, στο πλαίσιο της τήρησης των ευρωπαϊκών κανόνων, ζήτησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν από την Κωνσταντινούπολη, όπου διεξάγεται η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε χρηματοδότηση, χωρίς την οποία η Ελλάδα θα βρεθεί στο έλεος οποιασδήποτε κατάστασης πανικού των αγορών, αλλά δεν μπορούμε να πούμε απλώς χρηματοδοτούμε», δήλωσε ο κ. Σαπέν, διευκρινίζοντας ότι προϋπόθεση για τη στήριξη προς την Ελλάδα είναι ο σεβασμός των ευρωπαϊκών κανόνων.

Την ίδια ώρα με άρθρο τους στην Wall Street Journal οι υπουργοί Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου και της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν καλούν τους εταίρους τους να συμφωνήσουν σε ένα παγκόσμιο σχέδιο ανάπτυξης.

«Έχουμε κοινό συμφέρον με τους Ευρωπαίους εταίρους μας να δούμε την Ελλάδα να διατηρεί και να χτίζει πάνω σε αυτή τη δύσκολη πρόοδο που κατέγραψε στις μεταρρυθμίσεις. Σε στενές διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους και τους διεθνείς εταίρους μας, είναι σημαντικό να εφαρμόσει η Ελλάδα μία αξιόπιστη και εκτενή προσέγγιση στις μεταρρυθμίσεις, την ανάκαμψη και την οικονομική ανάπτυξη» σημειώνεται στο άρθρο.

ZENITH