Skip to main content

Διάσωση εγκλωβισμένου ανθρώπου στο κτίριο διοίκησης του Α.Π.Θ.

Άσκηση σε καταρρίχηση και διάσωση εγκλωβισμένου ατόμου από το κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ θα πραγματοποιήσει αύριο η Ομάδα Διαχείρισης και Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πανεπιστημίου.
Άσκηση σε καταρρίχηση και διάσωση εγκλωβισμένου ατόμου από το κτήριο Διοίκησης του Α.Π.Θ. «Κ. Καραθεοδωρή» θα πραγματοποιήσει αύριο, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, η Ομάδα Διαχείρισης και Αντιμετώπισης Καταστροφών του Α.Π.Θ. στο πλαίσιο της εκπαίδευσης της ομάδας. Η άσκηση θα γίνει στις 2.30 μμ και θα είναι ορατή από πολλά σημεία της πόλης.

Το ρόλο του εγκλωβισμένου ατόμου θα έχει ένα ανθρώπινο προσομοίωμα, ο Τέλης (από το Αριστοτέλης), που αποτελεί μέρος του συνολικού εξοπλισμού που διαθέτει η Ομάδα.

Η άσκηση θα διεξαχθεί σε συνεργασία με την, ειδικευμένη σε παρόμοια θέματα και εγγεγραμμένη στο μητρώο εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Προστασίας, Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ).

Την άσκηση θα παρακολουθήσουν οι Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ. και οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στόχος της άσκησης είναι η συνεχής εκπαίδευση της Ομάδας για την αντιμετώπιση πιθανών καταστροφών.

Η Ομάδα Διαχείρισης και Αντιμετώπισης Καταστροφών του Α.Π.Θ. συγκροτείται από 29 άτομα εκ των οποίων 24 υπάλληλοι του ΑΠΘ (14 γυναίκες και 10 άνδρες) και 5 φοιτητές (1 γυναίκα και 4 άνδρες).

ZENITH