Skip to main content

Διέκοψε το δημοτικό συμβούλιο ο Μπουτάρης εξαιτίας της ΠΝΠ

Μετά τις παλινωδίες του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, αναφορικά με το θέμα της ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα και τη μεταφορά τους στην ΤτΕ, δ

Μετά τις παλινωδίες του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, αναφορικά με το θέμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τα ταμειακά διαθέσιμα των δημοσίων φορέων και οργανισμών και τη μεταφορά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, διεκόπη τα μεσάνυχτα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Μπουτάρης αρχικά εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και «να βγεί η χώρα από το λούκι», ενώ συνιστούσε ψυχραιμία και έλεγε πως δε θα διέκοπτε το δημοτικό συμβούλιο, όπως έγινε στο δήμο Αθηναίων. «Μας ήρθε έγγραφο με το οποίο μας ζητείται να ανοίξουμε λογαριασμό στην ΤτΕ και να μεταφέρουμε όλα τα αποθεματικά του δήμου εκεί. Η Τράπεζα της Ελλάδος θα μπορεί να τα διαχειριστεί για την αγορά ομολόγων» είπε ο κ. Μπουτάρης προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει θέμα πανικού, πρέπει να το δούμε με ψυχραιμία. Έμαθα ότι ο δήμος Αθηναίνων διέκοψε το δημοτικό συμβούλιο, μετά από αυτή την είδηση».

Ωστόσο, λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο δήμαρχος πρότεινε ψήφισμα και διακοπή της συνεδρίασης ως διαμαρτυρία στην απόφαση της κυβέρνησης για την ΠΝΠ.

Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε κατά τη δευτερολογία του ότι συντάσσεται με την απόφαση της ΚΕΔΕ και παρέπεμψε στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων. Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα συνεχιστεί την Παρασκευή το μεσημέρι.

«Η παράβαση του άρθρου 102 του Συντάγματος είναι ξεκάθαρη» υποστήριξε ο δήμαρχος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως και άλλοι δήμοι της χώρας.  

Το ψήφισμα καταψήφισε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, με την επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Ρία Καλφακάκου να εκφράζει τη διαφωνία της με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η Λαϊκή Συσπείρωση «κατέβασε» προς ψήφιση δικιά της πρόταση.

ZENITH