Skip to main content

Διεργασίες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τις περιφερειακές εκλογές

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, άφησε να εννοηθεί σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ ότι συντελούνται συλλογικές διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ με ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ, με ορίζοντα τις περιφερειακές εκλογέ
Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι η χειρότερη κυβέρνηση που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, ακόμη κι απ΄ αυτή του Κώστα Καραμανλή, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ. Ο ίδιος, πάντως, άφησε να εννοηθεί ότι συντελούνται ενδιαφέρουσες συλλογικέςδιεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ με ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ, με ορίζοντα τιςπεριφερειακές εκλογές.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να πάρει κρίσιμες αποφάσεις και τις πήρε με ένα ιδιαίτερο ταξικό φορτίο», παρατήρησε. Παράλληλα, εξαπέλυσε νέα επίθεση προς τον υπουργό Εργασίας με αφορμή την προαναγγελία για την ανατροπή των διαιτητικών αποφάσεων που δίνουν αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα, πέραν των προβλέψεων του μνημονίου.

«Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται αποφάσεις από τη Διαιτησία εκτός του συγκεκριμένου πλαισίου... δεν είναι δυνατόν κάποιοι κλάδοι να ακυρώνουν στην πράξη την ΕΓΣΣΕ, να αγνοούν την εθνική προσπάθεια και το μνημόνιο που έχει υπογράψει η χώρα», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, παρατήρησε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δικαιώσει την επιλογή της ρήξης και της αποχώρησης από τον Συνασπισμό, ενώ επέκρινε το ΚΚΕ καταλογίζοντας στην ηγεσία του ότι βιάστηκε να ανακοινώσει υποψήφιο περιφερειάρχη στην Αττική, μην τυχόν κι ανοίξει, όπως είπε, η συζήτηση στο εσωτερικό του κόμματος για συνεργασίες.

ZENITH