Skip to main content

Διεθνής διάκριση για τη ΜΕΒΓΑΛ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΜΕΒΓΑΛ με τίτλο «Γαλακτοκομικά: Απόλαυση-Υγεία-Παιχνίδι» διακρίθηκε στα βραβεία καινοτομίας που διοργανώθηκαν στην Αυστρία από τη Διεθνή Συνομοσπονδία Γάλακτος.
Στα βραβεία καινοτομίας που διοργανώθηκαν στην Αυστρία από τη Διεθνή Συνομοσπονδία Γάλακτος διακρίθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  της ΜΕΒΓΑΛ με τίτλο «Γαλακτοκομικά: Απόλαυση-Υγεία-Παιχνίδι», που εφαρμόζει για τους μαθητές όλων των ηλικιακών ομάδων που επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις της στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα έχει καταρτισθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα η ΜΕΒΓΑΛ επιλέχθηκε, ανάμεσα σε 170 υποψηφιότητες από 29 χώρες, στους τρεις επικρατέστερους υποψηφίους  για το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με την υγεία ή καμπάνια για την σωστή διατροφή».

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι άλλοι δύο υποψήφιοι ήταν το  British Columbia Dairy Foundation του Καναδά, με το πρόγραμμα «Titanium Chef» και το Israel Dairy Board, με το πρόγραμμα «Healthy Days at School initiative».  Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΜΕΒΓΑΛ είναι η μόνη ιδιωτική εταιρεία ανάμεσα στους βραβευθέντες της συγκεκριμένης κατηγορίας, καθώς οι άλλες δύο υποψηφιότητες προέρχονται από μη-κερδοσκοπικούς φορείς/οργανώσεις που έχουν ως σκοπό την προώθηση των γαλακτοκομικών προϊόντων μέσω της εκπαίδευσης

Σκοπός του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος, που έχει επιμορφωτικό, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, είναι η κατάρτιση των παιδιών σε θέματα που αφορούν την ισορροπημένη διατροφή, την επισήμανση των τροφίμων, το γάλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, την εξέλιξη της γαλακτοβιομηχανίας, και τις παραγωγικές διαδικασίες των γαλακτοκομικών από τη φάρμα μέχρι το τραπέζι μας.

Με την προβολή ταινιών και παρουσιάσεων, τα διαδραστικά παιχνίδια, τη διεξοδική συζήτηση με τους μαθητές, η ΜΕΒΓΑΛ συμβάλλει στη σωστή ενημέρωση των παιδιών και των εφήβων σε θέματα διατροφικής αγωγής, με κατανοητό και διασκεδαστικό τρόπο και με αναφορά στις τελευταίες αντιλήψεις και πρότυπα υγιεινής διατροφής.

Η ΜΕΒΓΑΛ (Μακεδονική Βιομηχανία Γάλακτος) είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φρέσκων γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα και η πρώτη στη Μακεδονία. Δραστηριοποιείται στην καρδιά της παραγωγής του αγελαδινού γάλακτος, στη Μακεδονία, όπου παράγεται το 67% του φρέσκου γάλακτος της Ελλάδας και εισκομίζει σταθερά πρώτη ύλη από περισσότερες από 1200 φάρμες της ευρύτερης περιοχής.

Απασχολεί περίπου 1100 εργαζόμενους, διανέμει τα προϊόντα της σε περισσότερα από 21000 σημεία πώλησης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και είναι πιστοποιημένη  για την ποιότητα της πρώτης ύλης, τη γνησιότητα των προϊόντων της και την υγιεινή των παραγωγικών της διαδικασιών.

ZENITH