Skip to main content

Διευκρινίσεις δίνει το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ για την πρώην διοίκηση

Σε άκτακτη φυγή οδηγήθηκε η διοίκηση Σκόδρα μετά τις εκλογές υποστηρίζει το ΣΕΕΥΑΘ σε ανακοίνωσή του, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα.
Διευκρινίσεις για τις ημέρες και τα έργα της διοίκησης Σκόδρα στην ΕΥΑΘ δίνει το Σωματείο Εργαζομένων της Εταιρίας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, απαντώντας σε δημοσιεύματα που «βάλλουν εναντίον των εργαζομένων αδικαιολόγητα».

Όπως υποστηρίζει το σωματείο σε ανακοίνωσή του, η διοίκηση Σκόδρα, τοποθετημένη από τη Νέα Δημοκρατία, έφυγε κυριολεκτικά νύχτα από την εταιρεία, μια και ήταν τέτοιο το κλίμα μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, που  δεν μπορούσε πλέον να «διοικεί», να «αναθέτει» έργα και να διώκει εργαζόμενους, όπως συνήθιζε μέχρι τότε.

Το να διορίζουν οι εργαζόμενοι, μέλη στο ΔΣ της ΕΥΑΘ ανθρώπους της «αρεσκείας» τους, φαντάζει τουλάχιστον αστείο, υποστηζεί το ΣΕΕΥΑΘ. «Το να έχουν όμως αντίληψη, για την ικανότητα προσώπων ως προς την εκτέλεση καθηκόντων τα οποία έχουν εκτελέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι τουλάχιστον εύλογο», προσθέτει.

Το ΣΕΕΥΑΘ υπενθυμίζει , ότι η άτακτη φυγή της διοίκησης Σκόδρα, η οποία ακόμα και στην έξοδό της φρόντισε να λειτουργήσει προς το συμφέρον της Εταιρίας, είχε σαν συνέπεια την αποβολή της μετοχής της ΕΥΑΘ από τη διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο, και ότι χάρη στο εύλογο και δικαιολογημένο ενδιαφέρον των εργαζομένων διορίστηκε προσωρινή διοίκηση, η οποία οδήγησε και στην αποκατάσταση της μετοχής στο ταμπλό του ΧΑΑ, αποκαθιστώντας και την τουλάχιστον τρωθείσα  εικόνα της εισηγμένης εταιρίας, για την οποία τόσο φαίνονται να κόπτονται οι γράφοντες αλλά μη υπογράφοντες «δημοσιογράφοι».

Το ΣΕΕΥΑΘ διευκρινίζει ότι ο Διευθυντης Δικτύου Ύδρευσης κ. Νάστος ορίσθηκε στη θέση αυτή (μετά από σωρεία αποφάσεων όλων υπέρ του) με ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, η οποία όλως περιέργως κάνει λόγο όχι για παραβάσεις εκ μέρους του κ. Νάστου, αλλά για παράνομες ενέργειες και παρεμβάσεις της Διοίκησης Σκόδρα, που είχε διορισθεί με τις ευλογίες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Το προσωρινό ΔΣ της ΕΥΑΘ τον βρήκε στη θέση αυτή. Η διοίκηση Σκόδρα τον είχε καθαιρέσει διότι αρνήθηκε να εγκρίνει πληρωμή εργολάβου ύψους 2.000.000 ευρώ, για ανύπαρκτα έργα! Οι γράφοντες και μη υπογράφοντες «δημοσιογράφοι» θα μπορούσαν εύκολα να ανακαλύψουν το περιεχόμενο της απόφασης αυτής του Εφετείου Θεσσαλονίκης και των αντίστοιχων αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου, προκειμένου να διασταυρώσουν την βασιμότητα των «περιστατικών» και των συμπερασμάτων που με αδικαιολόγητα πομπώδη τρόπο δημοσιεύουν.

Μάλιστα η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ την διοίκηση Σκόδρα σε τρίμηνη φυλάκιση, λόγο μη συμμόρφωσης της με την εντολή του δικαστηρίου για αποκατάσταση του κ. Νάστου, όπως κατ’ επανάληψη έχει δημοσιευθεί.
Για τα έργα που αναφέρονται στα δημοσιεύματα, το ΣΕΕΥΑΘ τονίζει ότι: «Ο εκπρόσωπος του σωματείου μας στο ΔΣ της ΕΥΑΘ, ΜΕΙΟΨΗΦΗΣΕ αρνητικά στις συγκεκριμένες αποφάσεις του ΔΣ της ΕΥΑΘ.

Ο ίδιος δε, είχε ζητήσει στοιχεία για τα έργα αυτά και οι τότε διοικήσεις (συμπεριλαμβανομένης και της διοίκησης Σκόδρα η οποία υπερψήφισε), αρνήθηκαν να του τα δώσουν. Αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι τα έργα αυτά έγιναν με αποφάσεις διοικήσεων που η Ν. Δημοκρατία είχε ορίσει!
Μας κάνει λοιπόν τρομερή εντύπωση το θράσος κάποιων να κατηγορούν τους εκπροσώπους των εργαζομένων, και κατά δεύτερο λόγο την προσωρινή και την μόνιμη διοίκηση της ΕΥΑΘ, τη στιγμή που έχουν συμφωνήσει και υπογράψει τα παραπάνω έργα προηγούμενες διοικήσεις! Μήπως κάποιοι φοβούνται την κάθαρση στην ΕΥΑΘ και προσπαθούν να προκαταλάβουν καταστάσεις; Μήπως το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης είναι καταπέλτης για την διοίκηση Σκόδρα και κάποιοι προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις; Στο πόρισμα αναφέρονται ρητά ονόματα διευθυντών που η διοίκηση Σκόδρα είχε ορίσει ή όχι;
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το πλήθος των αναληθειών και των στρεβλώσεων που δημοσιεύονται είναι τέτοιο που κάθε λογικός άνθρωπος αναρωτιέται για το κατά πόσο ο συντάκτης των άρθρων έχει ελέγξει τις πηγές του ή απλά αντέγραψε το κείμενο που του έστειλαν», και προσθέτει:

«Αν αναλογιστούμε ότι η διοίκηση Σκόδρα είχε ξοδέψει ποσά άνω του 1.500.000 ευρώ σε «διαφημίσεις» και «δημόσιες σχέσεις», γίνεται εύκολα αντιληπτή η σπουδή κάποιων να υπερασπιστούν μια καταδικασμένη διοίκηση. Τα ίδια έντυπα είχαν επανειλημμένως ενημερωθεί για το σκάνδαλο των 2.000.000 ευρώ και ποτέ δεν έγραψαν ούτε λέξη!

Όσο για την υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΥΑΘ, έχουμε και στο παρελθόν δηλώσει το σκοτεινό της ρόλο επί διοίκησης Σκόδρα: Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο υπεύθυνος αναβαθμίστηκε σε διευθυντή και ότι το τέκνο του προσελήφθη  στην ΕΥΑΘ Υπηρεσίες ΑΕ;

Το Σωματείο μας πάντα λειτουργούσε με γνώμονα την εύρυθμη, αποτελεσματική και αποσκοπούσα στην θεραπεία του Δημόσιου Συμφέροντος και του Συμφέροντος των Πολιτών της Θεσσαλονίκης λειτουργία της ΕΥΑΘ και για το λόγο αυτό πολλά μέλη μας έχουν επανειλημμένως διωχθεί από διεφθαρμένες διοικήσεις.
Η ιστορία του Σωματείου μας δεν επιτρέπει σε κανέναν επαγγελματία λασπολόγο να μας διασύρει. Καλούμε την πολιτεία και την διοίκηση της ΕΥΑΘ, να εφαρμόσει του νόμους και τον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΥΑΘ, ώστε ο κάθε κατεργάρης να κάτσει στον πάγκο του».

ZENITH