Skip to main content

Διευρύνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Μπροστά με 4% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse. Σκληρή μάχη για την τρίτη θέση, μπαίνουν στη Βουλή οι ΑΝΕΛ.

Διεύρυνση της διαφοράς ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου κατά 1%, στο 4%, δείχνει η δημοσκόπηση της Pulse για το Action24.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 31% (30% στην προηγούμενη μέτρηση), έναντι 27% της ΝΔ (όπως και στην προηγούμενη δημοσκόπηση).

Οριακά τρίτο κόμμα, με 6% παραμένει το Ποτάμι, το οποίο προηγείται με μόλις 0,5% της Χρυσής Αυγής και του ΠΑΣΟΚ που καταγράφουν ποσοστό 5,5%. Στο 5% ανέρχεται το ποσοστό του ΚΚΕ (από 4,5%), ενώ οριακά μπαίνουν στη Βουλή οι ΑΝΕΛ, με 3%. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών λαμβάνει 2,5%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 32%
ΝΔ 27,5%
ΠΟΤΑΜΙ 6,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6%
ΠΑΣΟΚ 5,5%
ΚΚΕ 5%
ΑΝΕΛ 3%
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,5%

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 36% έναντι 33%.

Η παράσταση νίκης είναι συντριπτικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ με 64% έναντι 26% που συγκεντρώνει η ΝΔ.

Στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας, το 71% των ερωτηθέντων προτιμούν να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ μόνο το 20% προτιμούν νέες εκλογές. Ακόμα και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο το 33% προτιμούν νέες εκλογές.

Η κατανομή των εδρών, σύμφωνα με αυτά τα αποτελέσματα έχει ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 144
ΝΔ 80
Ποτάμι 19
Χρυσή Αυγή 17
ΠΑΣΟΚ 16
ΚΚΕ 15
ΑΝΕΛ 9

ZENITH