Skip to main content

Δικαίωση τεσσάρων εργαζομένων της Ηellenic Steel

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με την απόφαση του δικαίωσε τους τέσσερις πρώτους εργαζόμενους της Ηellenic Steel που απευθύνθηκαν στα δικαστήρια μετά την άρνηση της εταιρίας να τους καταβάλλει

Δημοσιεύθηκε χθες η πρώτη απόφαση των τεσσάρων πρώην εργαζομένων της Ηellenic Steel σχετικά με τον ασφαλιστικό μισθό που διεκδίκησαν μετά την αποχώρησή τους από την εταιρία.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με την απόφαση του δικαίωσε τους τέσσερις πρώτους εργαζόμενους που απευθύνθηκαν στα ελληνικά δικαστήρια μετά την άρνηση της εταιρίας να τους καταβάλλει τις δικαιούμενες αποζημιώσεις.

Όπως είναι γνωστό η Χαλυβουργία λύθηκε και τέθηκε σε εκκαθάριση τον περασμένο Νοέμβριο, πλην όμως αρνήθηκε να ικανοποιήσει τους εργαζομένους της, οι οποίοι και διεκδίκησαν τις αποζημιώσεις τους από το πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης που καταρτίστηκε για λογαριασμό τους.

Η πληρεξούσια δικηγόρος των εργαζομένων και υποψήφια στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό «Το Ποτάμι», Γιάννα Παναγοπούλου τόνισε ότι πρόκειται για μία δικαίωση των εργαζομένων και για μία ορθή κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία αναγνώρισε τα δικαιώματα και τις αξιώσεις των εργαζομένων. Συμπλήρωσε δε ότι έπονται και άλλες αγωγές αφού πάνω από 100 εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι του ασφαλιστικού προγράμματος.

ZENITH