Skip to main content

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Η μη δηλωθείσα φορολογητέα ύλη των συγγενών

Μεγαλύτερα είναι τα ποσά του φόρου που δεν έχουν καταβάλει οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου σε σχέση με τα αναφερόμενα στο κατηγορητήριο υποστήριξε ο διευθυντής του Κέντρου Φορολογίας Μεγάλου Πλού

Μεγαλύτερα είναι τα ποσά του φόρου που δεν έχουν καταβάλει οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε σχέση με τα αναφερόμενα στο κατηγορητήριο υποστήριξε κατά την κατάθεσή του στη δίκη ο διευθυντής του Κέντρου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου Δημήτρης Μασίνας.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ο καταλογισμός έχει μεν τελειώσει, ωστόσο δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί στους συγγενείς. Όπως είπε ο κ. Μασίνας, ο φόρος με τις προσαυξήσεις για τον Ανδρέα Ροσώνη και την Μαρίνα Παπακωνσταντίνου είναι 2.132.870 ευρώ και για τον Συμεών Σικιαρίδη και την Ελένη Παπακωνσταντίνου ανέρχεται σε 5.782.935 ευρώ.

«Σε είκοσι μέρες που θα κληθούν μπορεί να δικαιολογήσουν τα ποσά και να μην υπάρχουν τα προαναφερόμενα ποσά» πρόσθεσε ο μάρτυρας για να λάβει το σχόλιο του προέδρου Ν. Πάσσου ότι έχει περάσει μεγάλο διάστημα.

Στο βήμα ανέβηκε αμέσως μετά ο Παναγιώτης Μαντούβαλος, πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στην προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε από τις 4.10.2012 η υπηρεσία του, για τυχόν αδικήματα οικονομικής φύσης, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Όπως είπε, περιήλθε στα χέρια των αρχών το usb- στικάκι με 2.059 αρχεία, και αργότερα σχετικό cd από τις αρχές της Γαλλίας, το οποίο περιείχε και τα τρία ονόματα των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου.

Το πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ και νυν συνταξιούχος κατέθεσε ότι η υπηρεσία ξεκίνησε την ταυτοποίηση όλων των προσώπων και αποφάσισε να  ασχοληθεί αρχικά με καταθέτες μεγάλων ποσών. «Στη συνέχεια εντάχθηκε ένα cd, που εστάλη από τις γαλλικές αρχές, και περιελάμβανε όμοια στοιχεία με το στικ. Τα συγκρίναμε ως προς το πλήθος των αρχείων και διαπιστώσαμε ότι το cd είχε τρία επιπλέον. Μέσω του taxis καταλήξαμε ότι πρόκειται για τους Ανδρ. Ρωσσώνης, Ελ. Παπακωνσταντίνου και Σ.  Σικιαρίδης, όλοι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι έτσι ξεκίνησαν τον έλεγχο για τα πρόσωπα αυτά, αλλά και για τη Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, σύζυγο Ρωσσώνη.

 



 

ZENITH