Skip to main content

Δηλώσεις Α. Τσίπρα για προϋπολογισμό και stage

Ο κ.Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση περιμένει να έρθει η άνεργη ανάπτυξη να λύσει τα προβλήματα, ενώ ο κ. Πεταλωτής αναφέρεται στο νομοσχέδιο που θα αντιμετωπίσει σχετικά ζητήματα.
«Η κυβέρνηση κατέθεσε ένα προσχέδιο προϋπολογισμού αδιεξόδων», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός «δεν αντιμετωπίζει τα ελλείμματα, αλλά τα κατανέμει στην κοινωνία, δεν αναδιανέμει τον πλούτο, αφήνει ανέγγιχτους όλους όσοι κερδίζουν και έχουν μια κερδοφορία ιλιγγιώδη και, το κυριότερο, δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της απασχόλησης».

Η κυβέρνηση, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, «περιμένει να έρθει η άνεργη ανάπτυξη να λύσει τα προβλήματα, αλλά, για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, χρειάζεται μια ριζικά διαφορετική πολιτική, μια πολιτική αναδιανομής του πλούτου, παρέμβασης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, χρειάζεται μια πολιτική που δεν θα φορτώνει τα ελλείμματα στην κοινωνία αλλά στους έχοντες και κατέχοντες».

Επανερχόμενος στο θέμα των προγραμμάτων stage, ο κ. Τσίπρας είπε ότι τα δύο κόμματα εξουσίας πρέπει να αισθάνονται ντροπή για το εργασιακό καθεστώς που ισχύει και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Ζήτησε, δε, να σταματήσουν τα stage, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τα μπλοκάκια και να καταργηθεί ο εργασιακός Μεσαίωνας.

Δηλώσεις  Πεταλωτή για stage

«Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τα stage έχουν ανακοινωθεί, προχωρούν. Η μοριοδότηση, τουλάχιστον όπως προβλέπεται, θα καταργηθεί, έτσι όπως έχει αποφασιστεί, και όλα τα ζητήματα της πριμοδότησης θα τα αναλάβει το ΑΣΕΠ, μέσω του οποίου θα γίνουν οι προσλήψεις στο ελληνικό δημόσιο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, για τα stage.

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι θα υπάρξει στο μέλλον νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο θα εξειδικεύονται όλα τα ζητήματα των προσλήψεων και όσων νέων ανθρώπων συμμετείχαν στα προγράμματα stage.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ZENITH