Skip to main content

Δήμαρχε, μη σας κρατάμε κι άλλο…

Το μπαλάκι στους δημότες και στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» πέταξε χθες το βράδυ ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ώστε να αποφασίσουν τι και ποιον θέλουν για το καλό της πόλης.
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


«Εγώ είμαι δήμαρχος των έργων…», είπε και ξαναείπε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στη δημόσια λογοδοσία του για τα πεπραγμένα του 2009, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Εμμέσως, πλην σαφώς, έθεσε το δίλημμα «θέλετε εμένα που απέδειξα τι μπορώ να κάνω με πράξεις ή κάποιον που δεν πατάει ούτε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης;», φωτογραφίζοντας τον Γιάννη Μπουτάρη κι άλλους υποψηφίους δημάρχους που – όπως έχει πει ο ίδιος – ξέρουν μόνο από λόγια.

Στον απολογισμό δεν παρέστησαν οι τρεις δημοτικές παρατάξεις «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια» με επικεφαλής τη Χρύσα Αράπογλου, «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» με τους Γιάννη Μπουτάρη, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Κουράκη, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, δηλώνοντας πως πρόκειται για προεκλογική φιέστα. Ωστόσο, εκπρόσωποι των τριών δημοτικών παρατάξεων συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του θεάτρου κρατώντας  πανό στο οποίο αναγραφόταν: «Οι απολογισμοί τελείωσαν - αρχίζουν οι απολογίες. Κύριε δήμαρχε να μη σας κρατάμε άλλο».

«Το αύριο…τώρα!»

Αναφερόμενος στο έργο της δημοτικής αρχής, ο Δήμαρχος χαρακτήρισε ως «κορωνίδες» των έργων είναι η κατασκευή του νέου δημαρχιακού μεγάρου και η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, ενώ ξεχώρισε επίσης το Πολιτιστικό Κέντρο και το κολυμβητήριο της Τούμπας. Χαρακτηριστικά είπε: «Έχουμε σχεδιάσει το μέλλον της Θεσσαλονίκης. Είναι έτοιμες δέκα μεγάλες παρεμβάσεις: Στην Ανατολική Θεσσαλονίκη στην περιοχή του Ε΄ Διαμερίσματος, στην περιοχή της Νέας Ελβετίας και των Κεραμείων Αλλατίνη με πολύ πράσινο και αθλητικούς χώρους. Στη Δυτική Θεσσαλονίκη στην περιοχή των Λαχανόκηπων και των Βυρσοδεψείων με πολύ πράσινο και τη δημιουργία στην περιοχή ενός επιχειρηματικού πάρκου. Στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης μας όπου μετά την ολοκλήρωση των έργων στην Νέα Παραλία έρχεται η ώρα για τη δημιουργία τριών Μαρίνων. Στην Άνω Πόλη με την αναβάθμιση των μνημείων και τη δημιουργία ζώνης πρασίνου γύρω από τα κάστρα. Στην περιοχή της Ευαγγελίστριας με τη δημιουργία χώρων αναψυχής και βοτανικού κήπου. Στο Ιστορικό Κέντρο με αναβάθμιση των παραδοσιακών αγορών και αναπλάσεις στις πλατείες Αριστοτέλους, Χρηματιστηρίου, Πλατείας Εμπορίου, του περιβάλλοντος χώρου των Αγίων Αποστόλων κ.λπ. και τη δημιουργία ενός τεράστιου Μητροπολιτικού Πάρκου. Ένα πλέγμα ανισόπεδων κόμβων και λεωφόρων ταχείας κυκλοφορίας Ένα τεράστιο πλέγμα πεζοδρόμων στο κέντρο και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Ένα μεγάλο πλέγμα υπόγειων και υπέργειων πάρκινγκ. Ένα μεγάλο πλέγμα ποδηλατοδρόμων».

Προσεχώς

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος εμφανίστηκε αποφασισμένος να το πάει μέχρι τέλους, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει η ΝΔ, Σαμαρικοί κι άλλοι. Άλλωστε το είπε ξεκάθαρα ότι το έργο του πρέπει να συνεχισθεί και γι αυτό «πρέπει να διασφαλισθεί η συνέχιση  της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ». Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, τώρα! Γιατί έχουμε κρίσιμες Δημοτικές εκλογές μπροστά μας! Πρέπει να αποφασίσουμε για το πώς θα κινηθούμε ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου! Για αυτό ακριβώς συγκαλώ την Δημοτική Ομάδα (μου) σε έκτακτη συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη, για να πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις, τις οποίες θα ανακοινώσω εν συνεχεία σε Συνέντευξη Τύπου».

ZENITH