Skip to main content

Δημιουργία Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη

Στη δημιουργία Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας (Business Innovation Center- BIC), σε οικόπεδο επτά στρεμμάτων εντός του τεχνολογικού της πάρκου, προχωρά η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης.
Στη δημιουργία Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας (Business Innovation Center), σε οικόπεδο επτά στρεμμάτων εντός του τεχνολογικού της πάρκου, προχωρά η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, το «Business Innovation Center», που θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρία «Στεφάνου», θα καταλαμβάνει χώρους περίπου 9.200 τετραγωνικών μέτρων και θα διαθέτει δύο υπόγεια πάρκινγκ. Στους χώρους του θα εγκατασταθούν καινοτόμες επιχειρήσεις από τους κλάδους πληροφορικής, εκπαίδευσης, βιοτεχνολογίας και βιοϊατρικής.

Για τη συμμόρφωση του κέντρου με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και της πράσινης ανάπτυξης, θα διενεργηθεί κλειστός διαγωνισμός για την επιλογή της καλύτερης αρχιτεκτονικής πρότασης.

Υπενθυμίζεται ότι η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, που αποτελεί το πρώτο (ιδιωτικό) πάρκο επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα, έχει ήδη συμφωνήσει με 50 εταιρίες για την εγκατάστασή τους στο πάρκο εντός της επόμενης τριετίας.

ZENITH